Blog

 •  

  “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

  Dat is het motto van de deelnemers die al jaren meedoen aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen..
 •  

  UWV: Banen voor ’t oprapen

  Goed nieuws voor wie net werkloos is geraakt: kersverse WW’ers profiteren optimaal van de aantrekkende arbeidsmarkt.Daar staat tegenover dat de baankansen voor langdurig werklozen – minstens een jaar zonder emplooi – uitermate slecht blijven. „Dat eerste WW-jaar is echt een psychologische drempel”, zegt Rob Witjes,..
 •  

  Minder werknemers bezorgd om behoud van hun baan

  Steeds minder werknemers maken zich zorgen over het behoud van hun baan. In 2016 was 24 procent van de 15- tot 65-jarigen in loondienst hier bezorgd over.Vóór de economische crisis, in 2007, maakte nog 16 procent van de werknemers zich zorgen. De bezorgdheid over baanbehoud..
 •  

  Nederland in top 5 EU-landen met meeste tijdelijke contracten

  In Nederland werkt 20,6% van de werknemers op tijdelijke basis. Daarmee staat Nederland binnen de EU in de top 5 van landen met de meeste tijdelijke arbeid.Dat meldt Eurostat, het Europese bureau voor Statistiek, dat dinsdag cijfers publiceerde over uitzendwerk en tijdelijke contracten in de..
 •  

  De stand van de Nederlandse online vacatures in Q1-2017

  In het eerste kwartaal van 2017 zijn 2.898.466 online vacature-plaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven 567.615 unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Hoogtepunten uit Q1 2017:De provincie Noord-Brabant is met + 0,5% de..
 •  

  Aantal bijstandsaanvragen zzp'ers met 12 procent toegenomen

  Het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) is in het eerste kwartaal van 2017 met 12 procent toegenomen. Dat meldt het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dinsdag.Het IMK baseert de cijfers op gegevens uit driehonderd Nederlands gemeenten.Per onderneming die een beroep doet..
 •  

  Wiebes geeft voor zomer duidelijkheid over opschorting Wet DBA

  Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) laat uiterlijk begin juli weten of de omstreden wet DBA ook volgend jaar opgeschort blijft. Dat heeft hij donderdag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Door felle kritiek op de nieuwe zogenoemde Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) zag Wiebes..
 •  

  Werkloosheid daalt verder

  De werkloosheid is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 6 duizend per maand gedaald. Het aantal werklozen kwam in maart uit op 463 duizend, meldt het CBS. Dit is 5,1 procent van de beroepsbevolking. Het aantal mensen met betaald werk is in de afgelopen..
 •  

  Branche detachering krimpt door wet DBA

  De omzet in de Nederlandse detacheringsbranche is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 2 procent gedaald omdat er minder werk te bemiddelen viel voor zzp’ers, zo blijkt uit onderzoek van advies- en accountantsbureau PwC. De voorgaande twaalf kwartalen liet de sector nog groei..
 •  

  Aandeel flexibele schil groeit naar een derde van beroepsbevolking

  Het aandeel van de flexibele schil is in tien jaar gegroeid van een kwart naar een derde van de totale beroepsbevolking. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde analyse van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Tussen 2005..

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht