Moet je als interimmer de tariefindicatie volgen?

Onderstaand artikel   op basis van de analyse van planetinterim geeft een verschuiving weer in tarieven en dat opdrachtgevers lang niet altijd een reel tarief voorstellen. Binnen de overheidsmantels is dat vaak ook het geval. Deze mantel worden vaak voor 4 jaar afgesloten met vaste tarieven voor schalen conform de BBRA. Het is best een uitdaging om in een markt waar veel schaarste is  en de prijzen stijgen toch de juiste kandidaten te krijgen en als interimmer de vraag ga ik op zo’n opdracht in als ik elders misschien een hoger tarief kan krijgen.

Tarieven van juridische interimfuncties stijgen, terwijl die van IT Testing, Audit & Security dalen. Dat is één van de opvallende uitkomsten van een analyse van opdrachten van Planet Interim. Volgens de indicaties van opdrachtgevers stijgen de tarieven over all licht. Maar die indicaties blijken lang niet altijd realistisch te zijn.

Tariefindicaties die opdrachtgevers meegeven met online gepubliceerde opdrachten voor interim professionals zijn maar licht gestegen. Het uurtarief lag in de eerste helft van 2019 op € 67,75 per uur terwijl dat tarief over heel 2018 op € 67,09 lag. In 2017 lag het nog op € 62,51 maar die stijging zet dus maar nauwelijks door. Dit blijkt uit een analyse van een meer dan 30 duizend interim-opdrachten die Planet Interim wist te verzamelen en publiceren tussen januari en juni 2019. Een record.

 

Het complete artikel kun je hier lezen

Deel dit verhaal:
Winhold Bartelink

Geschreven door:

Winhold Bartelink

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Wordt gevonden door Quest4

CV aanbieden