1e lijns Security Operator (2 FTE) | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1449
Startdatum:
07-06-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21-05-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Kerndepartement van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar 2 1e lijns Security Operators op basis van 32 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Op korte termijn verwacht het Digital Trust Center (DTC) dreigingsinformatie te ontvangen, en deze waar mogelijk te delen met haar doelgroep, het niet-vitale bedrijfsleven. Om dergelijke informatie zorgvuldig te kunnen aannemen, verwerken en (mogelijk) te verspreiden, is het DTC op zoek naar een (1e lijns) Security Operator. Jij staat in de frontlinie en bent verantwoordelijk voor de binnenkomende incidentmeldingen, kwetsbaarheden en mogelijk gecomprimiteerde systemen. Deze meldingen zijn afkomstig uit verschillende bronnen zoals het NCSC, beveiligingsupdates, security meldingen, onderzoeken of niet-publieke/vertrouwelijke bronnen. Jij bent verantwoordelijk voor het beheer van de openstaande meldingen, deze worden door jou nauwkeurig aangenomen en op basis van een voorgedefinieerd afwegings/duidingskader afgehandeld en geregistreerd. Al jouw werkzaamheden zijn vastgelegd in de werkinstructie maar uiteraard werk je in een team en kunt bij twijfel of gecompliceerde casussen overleggen met de 2e lijn of een Senior Security Adviseur. Bij de afhandeling van de meldingen schakel je met verschillende partijen over de voorgestelde oplossingsrichting. Als 1e lijns Security Operator word je ingezet op jouw kennis, kunde, vaardigheden en voorkeuren. 

Achtergrond Opdracht:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is voornemens het Digital Trust Center (DTC) aan te wijzen als een organisatie “die Objectief Kenbaar Tot Taak” (OKTT) heeft haar achterban te informeren over cybersecurity (Wbni, art. 3.2.). Daarnaast loopt een traject voor wettelijke grondslag welke het DTC het mandaat geeft om te acteren zodra er ook via andere kanalen en partijen (bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, stichtingen en andersoortige cybersecurity initiatieven) gevoelige informatie wordt aangeleverd. Het doel is om deze vertrouwelijke en herleidbare informatie vervolgens waar mogelijk te delen met haar doelgroep, het niet- vitale bedrijfsleven. Hierbij is het noodzakelijk een faciliteit in te richten, zodanig dat deze informatie op een correcte wijze kan worden ontvangen, verwerkt en geduid om tot slot verder te delen. 

Organisatorische context en cultuur:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt actuele kennis van de werking van het internet en computernetwerken in het algemeen Servicemanagement en/of aantoonbare affiniteit met cybersecurity;
  • Een brede IT kennis zoals: Operating Systems, Databases, Storage, Networking, Applications, Security Proxies.

Wensen:

  • Competenties: – Communicatief; – Politiek-sensitief; – Alert; – Zelfstandig; – Klantgericht; – Professionele mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Kennis van dreigingen en risico’s m.b.t. internet en computernetwerken en te nemen maatregelen m.b.t. beveiliging;
  • Ervaring met IP Netwerkconcepten, (besturings)systemen en applicaties;
  • Intrusion detection en kwetsbaarhedenmanagementsystemen;
  • Linux-systemen en Windows-systemen;
  • TCP/IP networking (routers/switches/firewall proxies); – Basiskennis van aanvalstechnieken en/of malware;
  • Ervaring als 1e lijns of operationele functie binnen het domein van IT security heeft een pre;
  • Ervaring binnen de overheid is een pré. Een veiligheidsonderzoek AIVD-A of AIVD-B is initieel geen verplichting maar kan door werkgever in de toekomst wel verzocht worden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-19 14:09:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden