Adviseur bedrijfsvoering AVG | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0440
Startdatum:
21-09-2020
Verwachte einddatum:
31-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Sep 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het NVWA op zoek naar een Senior adviseur bedrijfsvoering op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
De NVWA heeft een brede impactanalyse uitgevoerd naar de gevolgen van de invoering van de AVG en Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging. Eén van de bevindingen is de noodzaak te komen tot gescheiden verwerking van (persoons)gegevens m.b.t. toezicht en opsporing die momenteel (niet gescheiden) in 3 informatiesystemen worden vastgelegd. Zie achtergrond opdracht.

De werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren/opleveren van een analyse die resulteert in een aantal scenario’s/alternatieven m.b.t. de wijze waarop de gewenste gescheiden verwerking van (persoons)gegevens m.b.t. toezicht en opsporing (technisch en/of logisch) kan worden gerealiseerd. Onderdeel hiervan vormt het beschrijven van de te treffen maatregelen, de organisatorische en financiële consequenties en de risico’s van de afzonderlijke scenario’s. Afhankelijk van het gekozen scenario zal een nadere informatieanalyse moeten worden uitgevoerd om de gekozen oplossing(en) te kunnen realiseren en in te voeren. De analist zal bij de werkzaamheden worden ondersteund door een (virtueel) team bestaande uit een jurist, privacy functionaris, materiedeskundigen en functioneel beheerders. 

Achtergrond Opdracht:
Op 4 mei 2016 is de EU nieuwe regelgeving gepubliceerd over de bescherming van persoonsgegevens. Het betreft de: – Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG): deze vervangt door middel van de Uitvoeringswet AVG de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Op 25 mei 2018 moet aan de AVG worden voldaan; – Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging (Richtlijn): deze moet op 6 mei 2018 zijn geïmplementeerd in de Wet politiegegevens (Wpg) en andere privacy wet- en regelgeving. De NVWA is een organisatie die integer omgaat met privacy en persoonsgegevens van derden en medewerkers en moet derhalve te voldoen aan deze regelgeving. Om een goed beeld te krijgen van de aard en strekking van de gevolgen van deze regelgeving heeft de NVWA een impactanalyse uitgevoerd naar de gevolgen van de invoering ervan voor het privacy-bewustzijn van de organisatie en voor de gegevensverwerking en –opslag. 

Organisatorische context en cultuur:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Informatiemanagement;
  • WO of Bachelor bedrijskundige informatica of soortgelijk;
  • Aantoonbare ervaring met analyse/ontwerp van systemen gebaseerd op Oracle Forms en relationele database waarin persoonsgegevens worden verwerkt en die moeten/moesten voldoen aan de eisen gesteld in de Wet bescherming persoonsgegevens en/of de Wet politiegegevens.

Wensen:

  • Vertalen van eisen voortvloeiend uit de AVG en Richtlijn gegevensbescherming opsporing /Wpg in eisen m.b.t. inrichten van (bestaande en nieuwe) gegevensverwerkingen;
  • Sterk analytisch;
  • Aantoonbare heldere stijl van mondeling en schriftelijk rapporteren;
  • Vermogen tot samenwerken met diverse betrokken disciplines;
  • Aantoonbare affiniteit met privacy/bescherming persoonsgegevens;
  • Kennis van AVG en WPG;
  • Kennis van (techniek van) informatesystemen die werken op basis van XML-berichten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Vanwege Covid-19 zal er voornamelijk vanuit huis worden gewerkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-08 11:59:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden