Adviseur bewustwording informatieveiligheid en privacy | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0192
Startdatum:
20-04-2020
Verwachte einddatum:
10-10-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
20-28
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Apr 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functieomschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een Adviseur bewustwording informatieveiligheid en privacy op basis van 20-28 uur per week. 

Jouw functie:
Communicatie en/of marketingprofessional met kennis van awareness, gedragsbeïnvloeding en communicatie op het vakgebied informatiebeveiliging en privacy. Je beschikt over aantoonbare ervaring met het maken van een strategisch informatieveiligheid of privacy project- en bijhorend campagneplan alsook concrete uitvoering op marketing- en communicatievlak van dat campagneplan.

De communicatie en/of marketingprofessional levert een bijdrage aan het inrichten van een effectieve en efficiënte awareness-organisatie, werkprocessen en methoden op het vlak van informatieveiligheid, privacy en integriteit. Je hebt een adviserende, coördinerende en deels uitvoerende rol. Je belangrijkste doel is het bereiken van bewustwording in het belang van goede informatiebeveiliging en privacy in de gemeentelijke organisatie. Je bevordert het juiste gedrag en je zorgt voor een structurele borging van awareness, gedragsbeïnvloeding en communicatie. Daarbij adviseer je de opdrachtgever, het management en de (concern)directie rond informatieveiligheid en privacy en risico’s en ben je – samen met de “coördinator awareness” – centraal aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met awareness.

 Je hebt de volgende taken:

 • Opzetten en implementatie online leeromgeving in de rol van projectleider;
 • Ontwikkelen en (laten) uitvoeren van beleid en middelen op gebied van awareness, gedragsbeïnvloeding en communicatie op het vakgebied informatiebeveiliging en privacy;
 • Organiseren / ondersteunen bij het organiseren van awareness bijeenkomsten (concern en cluster);
 • Adviseren over, dan wel zelf opstellen van, communicatiestrategie inclusief middelen in samenwerking met Information Security Officers, privacy adviseurs en (lijn)management van clusters;
 • Adviseren/ondersteunen bij het vertalen van wetgeving, beleid, ex- of interne ontwikkelingen naar werkinstructies en werkwijzen (security by design).

In deze functie draag je actief bij aan het door ontwikkelen van awareness binnen gemeente Rotterdam en heb je veelvuldig contact met / werkt nauw samen met de coördinator awareness, strategisch adviseur informatiebeveiliging, Concern Privacy Officer, privacy officers, FG, DISO’s en CISO.

De afdeling:
De afdeling Informatiemanagement, onderdeel van het domein IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek), geeft invulling aan de taakgebieden informatie- en demand management en Functioneel beheer. In Dedicated clusterteams ondersteunen ze de clusters op het gebied van informatiemanagement en -advies (waar onder clusterinformatieplannen).

Onze organisatie:
Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning is de spil van de gemeentelijke organisatie en maakt kaders voor het hele concern. Zij zorgt er enerzijds voor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen en de schakel is tussen de burgers, het stadsbestuur en de gebieden. Anderzijds is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning de schakel met de overige (beleids)clusters op het gebied van bedrijfsvoering. Producten en diensten zoals ICT, HR, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken, Onderzoek, Financiën, Inkoop en Communicatie zijn gebundeld om toegespitste dienstverlening te leveren die de clusters nodig hebben bij het uitvoeren van haar werk voor de stad.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Intake gesprek vindt plaats op 9 april aanstaande op afstand;
 • Een afgeronde HBO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, in een soortgelijk functie waar de eerder beschreven taken werden uitgevoerd;
 • Minimaal één jaar ervaring in een soortgelijke functie opgedaan bij een gemeentelijke organisatie met minimaal 200.000 inwoners.

Competenties:

 • Een professionele houding, waarbij je weet te handelen vanuit de normen binnen het vakgebied;
 • Ondernemerschap, waarmee je in staat bent een gezaghebbende rol te vervullen;
 • Teamspeler;
 • Omgaan met tegengestelde belangen;
 • Goede schriftelijke vaardigheden;
 • Resultaatgericht;
 • Omgevingsbewust;
 • Een eigen visie met overtuigingskracht.

Wensen:

 • Een afgeronde training:
  – (Gedrags)beïnvloeding;
  -Verandermanagement.
 • Ervaring met het maken van een strategisch informatieveiligheid of privacy project- en bijhorend campagneplan alsook concrete uitvoering op marketing- en communicatievlak van dat campagneplan.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-01 11:11:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden