Adviseur Informatieprocessen | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1690
Startdatum:
01-08-2021
Verwachte einddatum:
31-03-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-07-2021 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een adviseur informatieprocessen op basis van 32 uur per week.

De adviseur gaat aan de slag als senior [strategisch] adviseur binnen het Transitieteam RBO-IPKD onder leiding van de algemeen manager RBO/ kwartiermaker RBO-IPKD. De senior adviseur levert een belangrijke bijdrage aan het transitieproces RBO-IPKD, door het voorbereiden van besluitvorming, het opstellen van adviezen waarbij ook relevante deskundigen worden betrokken en vertaalt de gewenste besluiten naar projectaanpakken en begeleidt (een deel) deze projecten. De senior adviseur draagt bij aan het soepel samengaan van de ondersteunende informatieprocessen en de onderliggende systemen voor de bedrijfsvoering en de dienstverlening van beide merken. En zorgt dat de financiële en efficiëntie voordelen in kaart worden gebracht en meegenomen worden in de afwegingen t.b.v. de verdere doorontwikkeling van de informatievoorziening. De adviseur legt daarbij verbanden tussen de disciplines business, ict en hr om de verdere doorontwikkeling goed vorm te geven en uit te rollen. Naast de ondersteuning van het transitieteam, ondersteunt de adviseur ook het MT in de breedste zin van het woord bij bovenstaande activiteiten, zowel op inhoudelijk als bestuurlijk niveau, en is een sparring partner.

Achtergrond:
RBO en IPKD maken onderdeel uit van de Transitie UBR die in 2021 plaats vindt en waarbij de twee organisatie samengebracht worden in een holding binnen het Directoraat Generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk. De Transitie gaat gepaard met een verdere doorontwikkeling van beide organisaties. Het betreft voor beide organisaties een versterking en professionalisering van de dienstverlening en een doorontwikkeling van de ondersteunende processen vanuit bedrijfsvoering. De ondersteunende processen worden samengebracht binnen de holding.

Het samenbrengen van de ondersteunende processen vraagt een optimalisatie van de informatievoorziening en de bijhorende ondersteunende systemen. De twee sterke merken blijven binnen de holding naast elkaar gepositioneerd.

Het transitieteam RBO-IPKD draagt zorg voor de doorontwikkeling van beide organisaties binnen de holding. De doorontwikkeling is uiteengezet aan de hand van 5 speerpunten waarbij de speerpunten Huis op orde en Excellente Dienstverlening komend jaar een extra impuls nodig hebben nu de ondersteunende processen samengevoegd gaan worden. Er wordt gewerkt aan een gezamenlijke informatievoorziening met bijhorende systemen die gebruiksklaar dienen te zijn voor de toekomstige organisatie.

Organisatie:
Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) & Interdepartementale Post- en Koeriersdienst (IPKD) De RBO is een flexibele, professionele dienstverlener die adviseert over een optimale inrichting van de (fysieke) beveiliging van departementen en andere Rijksorganisaties en draagt zorg voor de uitvoering. In de uitvoering werkt de RBO samen met particuliere beveiligingsorganisaties. De RBO voert regie op de voorwaarden en wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. De RBO beveiligt meer dan 450 rijkslocaties door heel Nederland en jaarlijks meer dan 150 rijksevenementen en bijzondere beveiligingsopdrachten. Dit doet de RBO 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

De IPKD is net als de RBO een flexibele en professionele dienstverlener. De IPKD verzorgt voor de Rijksoverheidsorganisatie de koerier- en transportdiensten en de bezorging van (aangetekende gerechtelijke) brieven aan burgers. Het betreft vervoer van rijksvertrouwelijke documenten en goederen. De IPKD zorgt ervoor dat de primaire processen van de Rijksoverheid doorgang vinden. De IPKD werkt vanuit partnerschap. Een deel van de dienstverlening wordt door particuliere koeriers- en transportdiensten uitgevoerd, onder regie van de IPKD. De chauffeurs van de IPKD staan 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor vertrek. De IPKD bezorgt bij elk (huis)adres in Nederland.

De RBO en de IPKD vallen onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt over universitair werk en denkniveau en een master bedrijfskunde of bestuurskunde;
 • Je beschikt over kennis van business, ICT en HR;
 • Je hebt ervaring met het implementeren van professionaliseringstrajecten;
 • Je hebt werkervaring op het gebied van het publieke domein en specifiek binnen de Rijksoverheid;
 • Je hebt ervaring met transities en kwartiermakeropdrachten van organisaties;
 • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement binnen een bestuurlijk complexe omgeving.

Wensen:

 • Je hebt kennis van en ervaring met de organisatie van de opdrachtgever;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de werkprocessen binnen de organisatie;
 • Je beschikt over een programmatisch en projectmatig werkaanpak;
 • Je beschikt over analytisch vermogen en strategisch inzicht;
 • Je hebt ervaring met het implementeren van professionaliseringstrajecten op het gebied van ICT, HR en Business en hoe deze bedrijfsvoeringdisciplines aan elkaar te verbinden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-21 08:41:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden