Agile Coach | Tiel

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Tiel
Aanvraagnummer:
A2020-0452
Startdatum:
12-10-2020
Verwachte einddatum:
12-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
12-16
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23 Sep 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Waterschap Rivierenland (WSRL) op zoek naar een Senior Agile Coach op basis van 12 tot 16 uur per week. 

WSRL is voornemens om door middel van deze aanbestedingsprocedure één overeenkomst aan te gaan voor het inhuren van een Senior Agile Coach per 12 oktober 2020, of zoveel eerder als tussen opdrachtgever en opdrachtnemer wordt afgesproken, voor een contractperiode van één jaar. Optioneel is het mogelijk de overeenkomst drie keer met een periode van één jaar te verlengen onder gelijkblijvende voorwaarden. Het betreft een functie voor 12 tot 16 uur per week met de mogelijkheid om het aantal uur, indien nodig, per maand bij te stellen.
 
De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het begeleiden van een Agile Transformatie Team om te komen tot:
  • Optimale datastromen in de primaire ketens;
  • Die voldoen aan de wettelijke eisen;
  • Rekening houdend met de interne behoeften;
  • Voldoen aan de architectuur richtlijnen;
  • Waarin continue verbeteren is verankerd;
  • Transparantie;
  • TBV’s helder zijn belegd.
 • Het coachen van Scrum en of Kanban-teams vanaf scratch;
 • Het coachen van PO’s, stakeholders, SM’s, projectleiders, programmamanager en management in de brede zin;
 • Adviseren over eisen, competenties en samenstelling teams;
 • Het adviseren van o.a. management en betrokken teams over het opschalen van Agile werken;
 • Pro-actief meedenken in het bevorderen van transparantie richting organisatie en externe belanghebbende partijen zoals de UvW (meetbaar maken van de verandering);
 • Adviseren over mogelijke interventies en maatregelen om organisatie-breed de juiste mindset te stimuleren;
 • Het geven van Agile trainingen (o.a. Scrum en Kanban met certificeringsmogelijkheden) binnen alle lagen van de organisatie, tot op directieniveau).

De wereld digitaliseert. Elk jaar verdubbelt de hoeveelheid data die we verzamelen en opslaan. De potentie van al deze data is enorm: als we de enorme hoeveelheden data kunnen omzetten naar bruikbare inzichten, dan biedt dat de kans om ál onze waterbeheeractiviteiten efficiënter en klantgerichter te maken.

Steeds meer leveranciers en vak-afdelingen komen met moderne oplossingen waarin data centraal staat, bijvoorbeeld predictive maintenance systemen en Beslissingsondersteuningssystemen (BOS). Dergelijke systemen vereisen dat wij onze data op orde hebben. Dat we inzicht en overzicht hebben, dat wij voldoen aan standaarden, voldoende kwaliteit bieden en bruikbaar beschikbaar stellen. Daarnaast zijn er meerdere wetgevingstrajecten die ons er simpelweg toe dwingen dat we grip hebben op het databeheer.

Begin 2018 luidde de Unie van Waterschappen samen met het Waterschapshuis de noodklok. De digitaliseringsuitdagingen waar de waterschappen voor staan zijn nog vele malen groter dan de uitdagingen tot nog toe. Middels het stuk Baseline Basis op Orde, biedt de Unie handvatten van wat er nodig is om gesteld te staan voor de toekomst. Bij WSRL liggen er met name veel uitdagingen op het gebied van data. Kijkend naar waar het waterschap nu staat op dit gebied, dan is bijsturing noodzakelijk. Dit programma richt zich op de basis op orde. Zorgen dat de fundamenten worden gelegd om de data beter op orde te krijgen.

Begin 2019 heeft HaskoningDHV een onderzoek uitgevoerd naar de huidige stand van zaken van het kerngegevenbeheer. De resultaten zijn in de Directieraad van 4 februari 2019 gepresenteerd. De conclusie van de Directieraad was dat er behoefte is aan een meerjarig programma om het datafundament beter in te richten. Hier is invulling aan gegeven in het programma V!ctoria Data, dat door hoger management bekrachtigd is.

Het programma V!ctoria Data beoogt om het fundament neer te zetten voor goed databeheer. Dit datafundament wordt ook wel de basis op orde genoemd.

We kunnen op dit moment geen antwoord geven op de vraag wanneer de data volledig op orde is en welke beheerinspanning daarmee gemoeid zal zijn. Hiervoor is er nog teveel onduidelijkheid. Wel zijn alle betrokkenen het erover eens dat het huidig databeheer veel efficiency verbeterpotentieel heeft.

We zijn gestart met het Scrum team rondom Waterveiligheid. Enkele medewerkers hebben in het DAMO project al ervaring opgedaan met de manier van samenwerken. Later willen we de methode ook inzetten voor de andere primaire ketens. Verdere opschaling van Agile werken op de hele projectenportfolio wordt zeker niet uitgesloten.

De beschikbare hoeveelheid (exploitatie)geld zal vooralsnog kader stellend zijn waarbinnen prioriteiten gesteld worden die uitgewerkt zullen worden. WSRL is op zoek naar een senior Agile Coach die de transitie naar een data gedreven organisatie kan begeleiden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als Agile coach / trainer bij (semi-) overheden. Hoeveel jaar ervaring. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Functie en/of project dat is uitgevoerd waar de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan; – Periode waarin de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan; – Inhoudelijke beschrijving van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd;
 • Minimaal 5 agile transities begeleid als lead agile coach waarbij steeds minimaal 3 teams waren betrokken. Hoeveel begeleide agile transities als lead agile coach. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Functie en/of project dat is uitgevoerd waar de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan; – Periode waarin de gevraagde kennis en/of ervaring is opgedaan; – Inhoudelijke beschrijving van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd;
 • Minimaal 20 trainingen verzorgd binnen het agile framework. Hoeveel trainingen binnen het agile framework. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Het aantal gegeven trainingen per organisatie – Onder vermelding van de periode;
 • Minimaal 5 trainingen (met certificering) gevolgd binnen het agile framework. Hoeveel aantoonbaar gevolgende agile trainingen. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Periode waarin de gevraagde kennis is opgedaan; – Organisatie die de kandidaat heeft gecertificeerd. Of het certificaat desgewenst kan worden overlegd;
 • Gecertificeerd Professional Scrum Master. PSM I en/of PSM II en/of PSM III. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Periode waarin de gevraagde kennis is opgedaan; – Organisatie die de kandidaat heeft gecertificeerd. – Het hoogst behaalde niveau – Of het certificaat desgewenst kan worden overlegd;
 • Gecertificeerd Evidenced Based Management Consultant, gecertificeerd Professional Agile Leadership, gecertificeerd Product Owner, en gecertificeerd Professional Scrum Trainer. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Periode waarin de gevraagde kennis is opgedaan; – Organisatie die de kandidaat heeft gecertificeerd. – Of het certificaat desgewenst kan worden overlegd;
 • Geaccrediteerd Kanban Trainer. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Periode waarin de gevraagde kennis is opgedaan; – Organisatie die de kandidaat heeft gecertificeerd. – Of het certificaat desgewenst kan worden overlegd;
 • Gecertificeerd Kanban Coaching Professional. Korte omschrijving. Vermeld in de omschrijving in ieder geval: – Periode waarin de gevraagde kennis is opgedaan; – Organisatie die de kandidaat heeft gecertificeerd. – Of het certificaat desgewenst kan worden overlegd.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 29 september 2020 in de middag. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-14 06:28:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden