Agile Coach | vaak vanuit huis, circa 1 dag pw Utrecht/Amersfoort

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

vaak vanuit huis, circa 1 dag pw Utrecht/Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2020-0471
Startdatum:
05-10-2020
Verwachte einddatum:
07-01-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22 Sep 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Nederlandse Spoorwegen op zoek naar een Senior Agile Coach op basis van 32-36 uur per week. 

Dit ga je doen:
NS IT bevindt zich in een transitie naar 100% agile werken. De doelstelling is om vanuit Agile werken door te groeien via DevOps-teams naar BusDevOps-ketenteams.  Hiervoor zijn in het IT-brede MOBILise programma diverse initiatieven opgestart. Ten behoeve van deze transitie is er een centraal team van circa 15 coaches actief. Zij ondersteunen vanuit de diverse IT onderdelen, teams en individuen middels teaching, mentoring, coaching en facilitating, naar een steeds meer wendbare (IT) organisatie. Hoe werken we effectief en optimaal wendbaar, in een grote organisatie met onderlinge afhankelijkheden op verschillende gebieden?

Daarbij ondersteun je  de verdere opbouw van de Agile community met diverse gildes. Ons motto: Eén cultuur, één taal, één toolkit. Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Hier ga je werken:
Je bent als senior coach onderdeel van het coachingsteam dat IT breed aan de slag is. Met jouw senioriteit ondersteun je teams, leidinggevenden en management om hier de goede stappen in te zetten. Je geeft de juiste richting en waar nodig neem je de leiding. In deze opdracht werk je nauw samen met de collega Agile- en DevOps-coaches, toolcoaches en SRE consultants om de diverse teams te laten groeien. De huidige teams zijn heel verschillend: zowel qua grootte, werkzaamheden als doelstellingen. Door je allround kennis van coaching, agile processen en ervaring met transformaties en teamcoaching ben je tevens in staat om een implementatie advies te geven en om deze vervolgens samen met collega coaches te implementeren. Het zit in je aard om je ervaring en expertise te delen met je collega-coaches en de diverse gildes binnen de (IT) organisatie.

De visie van de coaches is: ‘NS IT heeft een wendbare en efficiënte cultuur en manier van werken door gericht inzetten van onze coaching en expertise.’

2020 is het laatste jaar van het MOBilise programma. Dit programma is gericht op verhogen van de wendbaarheid van NS (IT). Per kwartaal wordt in overleg met de implementatiemanagers bij onze interne IT-klanten bepaald waar de hoogste urgentie en toegevoegde waarde ligt om de (wendbaarheids)doelstellingen van NS IT te behalen. De inzet kan dus wisselen bij verschillende IT onderdelen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je beschikt aantoonbaar over minimaal een WO-diploma;
  • Je beschikt aantoonbaar over minimaal 10 jaar werkervaring in het coachen van verschillende soorten teams, individuen en management;
  • Je beschikt aantoonbaar over ervaring met scaled agile transformaties. Zowel qua ontwerp, organiseren als uitvoeren;
  • Je beschikt aantoonbaar over voldoende technische kennis om DevOps teams en het bijbehorende ecosysteem te kunnen coachen richting DevOps en om te kunnen sparren met SREs;
  • Aantoonbaar over een Scrum Master certificaat.

Wensen:

  • Je hebt werkervaring als Coach bij minimaal 5 verschillende organisaties opgedaan;
  • Je beschikt over werkervaring als coach bij NS.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 28, 29 en 30 september 2020 via MS Teams. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-21 08:03:08

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden