Allround Applicatiespecialist | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0445
Startdatum:
22-04-2019
Verwachte einddatum:
22-04-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Apr 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor Stichting Waternet op zoek naar een Allround technisch applicatiespecialist voor 36 uur per week. 

Ben jij een Allround technisch applicatiespecialist en heb je ervaring met Virtual Desktop omgevingen? Ben je leergierig en creatief in het bedenken van oplossingen? Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt? Dan zoeken we jou om ons team Customer Desktop te versterken.

Het team Customer Desktop beheert en ontwikkelt de virtuele werkplek van Waternet. Jij zorgt ervoor dat ruim 2000 medewerkers dagelijks hun werk kunnen doen. De virtuele werkplek is gebouwd op een VDI concept op basis van vmWare, Microsoft en RES.

De IT organisatie van Waternet is onderverdeeld in 3 Solutions: Cloud, Digital Workplace en Internet of Things. Solution Digital Workplace is verantwoordelijk voor het leveren van de digitale werkplek aan de medewerkers van Waternet met als doelstelling: “Iedereen kan altijd en overal werken”. De Solution bestaat uit 3 teams: Customer Service, Support en Desktop. Dit zijn in totaal 34 FTE. Team Customer Desktop is 1 van deze 3 teams.

Het team bestaat uit technisch specialisten op het gebied van VDI, Packaging, Mobile Device Management, Windows 7/10 en functioneel beheer van diverse aan de desktop gerelateerde applicaties. Het team werkt volgens de Agile principes en realiseert op basis van userstory’s de wensen van de diverse klanten.

De VDI werkplek is dit moment gebaseerd op VMWare View, Ivanti, Windows 7 en Office 365. Deze draait op eigen hardware in ons eigen datacenter. Hier draaien 1500 concurrent VDI’s. Naast de VDI werkplek zijn er ook nog 150 fat clients en 400 laptops die voor specifieke werkplek behoeftes worden ingezet. Deze laptops zijn deels al voorzien van Windows 10 en Microsoft Intune. De nieuwe werkplek komt of op nieuwe hardware in ons eigen datacenter te draaien of we gaan gebruik van Cloud Werkplek op basis van VMWare View on Azure. Hiervoor loopt op dit moment een Proof of Concept die ook door de technisch projectleider verder opgepakt moet worden.

Tegelijkertijd met de nieuwe werkplek vindt de migratie naar Windows 10 op alle werkplekken plaats. De fat clients en laptops moeten tevens beheerd worden via Microsoft Intune.

Wie zoeken wij?
Troubleshooten in de huidige omgeving met RES-WM / AM op nonpersistant-VDI’s zit in je bloed. De applicaties zijn een mix van Thinapp en MSI’s. (de MSI’s worden voornamelijk gebruikt om de VDI’s met W7+O365 (VMware) te vullen met RES-AM). Je moet dus ook bekend zijn met UEM. Uiteraard weet je dit zelfstandig op te lossen. Ook het maken van updates op de applicaties is geen probleem voor je. Waternet heeft niet de standaard applicaties maar het merendeel is vrij complex (denk aan InfoWorks, Autodesk (op non-persistant VDI), ArcGis, SiSnet enz.). Het is dus belangrijk dus je veel ervaring hebt opgedaan in soortgelijke complexe omgevingen. Je doet hier de 3 e lijns ondersteuning en troubleshooting op de gemaakte en reeds aanwezige packages.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar op donderdag 18 april aanstaande tussen 09.00 – 12.00 uur voor een intake gesprek;
 • Je bent geen ZZP’er of je komt voor de duur van het project in loondienst bij Quest4;
 • Een relevante ICT-opleiding en HBO werk- en denk niveau;
 • Je bent proactief en beschikt over een goed analytisch vermogen en hebt zeer sterke troubleshooting skills en een oplossend vermogen;
 • Ruime ervaring met RES (Ivanti) Automation en Workspace;
 • Ruime ervaring met ThinApp packaging;
 • Ruime ervaring met VDI – VMware Horizon;
 • Ervaring met het werken in een complexe IT omgeving.

Wensen:

 • MSI/MST packaging;
 • Kennis en ervaring van AppV;
 • Microsoft Office 365;
 • Lean en Agile werken;
 • Kennis en ervaring van powershell.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-02 07:06:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden