Applicatiemanager | Den Haag

Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
1736
Startdatum:
05-02-2018
Verwachte einddatum:
31-12-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26-01-2018 10:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Het CIBG is een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het CIBG zorgt voor een betrouwbare verzameling en verwerking van (gecertificeerde) gegevens. Het CIBG beheert met name registers, zoals het BIG-register, Donorregister, Diergeneeskunderegister en UZI-register. Daarnaast voert het CIBG ook een aantal taken uit met een ander karakter dan gegevensverwerking. Zo geeft het CIBG ook ontheffingen af voor de productie en verspreiding van medicinale cannabis, reikt het de UZI-pas uit en verleent het CIBG vergunningen aan apotheekhoudende huisartsen en farmaceutische bedrijven voor het bereiden, invoeren en groothandelen in geneesmiddelen. CIBG wil zich specialiseren op het uitvoeren van registertaken voor VWS en op specifieke registers voor onderwijs, (beroepen)registertaken en gegevensknooppunten Rijksbreed. CIBG heeft vestigingen in Den Haag en Kerkrade. De afdeling ICT is in Den Haag gevestigd.

De taak van afdeling ICT is het ontwikkelen en in stand houden van applicaties en websites met gegevensverzamelingen. Dit betekent dat afdeling ICT zorgt voor beschikbaarheid van de applicaties en websites, beveiliging van en gebruiksvriendelijke toegang tot de gegevens. De afdeling ICT is verantwoordelijk voor algemene adviestaken, systeemontwikkeling en applicatiebeheer. De afdeling ICT levert diensten aan alle afdelingen van het CIBG en kent een service oriented ICT architectuur.

Functieomschrijving
Een (Senior) Applicatiemanager is verantwoordelijk voor meerdere applicaties en websites en voert hierover de regie. Vanuit deze positie is hij/zij de linking pin met de afdeling Informatievoorziening (IV) en de externe ICT leveranciers. Kwaliteit, gebruiks¬vriendelijkheid, continuïteit en efficiency zijn daarbij de belangrijkste aandachtsgebieden. De Senior Applicatiemanager werkt daarom samen met de applicatiebeheerder, ontwikkelaar, tester, functioneel beheerder, informatiemanager en projectleider waarmee hij/zij de verantwoordelijkheden invult voor pro-actief beheer, doorontwikkeling, continuïteit van bestaande applicaties en websites en de acceptatie van nieuwe applicaties en websites binnen de afdeling ICT.

Je houdt regie op het cluster van meerdere applicaties en websites waarvoor je verantwoordelijk bent. Je stelt (integrale) analyses op om dit cluster proactief te monitoren en waar nodig acties te initiëren, te bewaken en na afloop te evalueren. Het is jouw verantwoordelijkheid dat daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatie¬kenmerken zoals performance en bedrijfszekerheid.
Tevens zorg je dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers en realiseer je de aansluiting met de keten van informatievoorziening. In de lange keten van gebruikersinput en functionaliteit neem jij een centrale positie in. In alle deelgebieden van de Centrale Informatievoorziening, van applicatie tot infrastructuur, zorg je dat nieuwe en bestaande applicaties en websites aan de gevraagde en overeengekomen functionaliteiten en prestatiekenmerken voldoen.

Taken:

 • Het op projectmatig wijze laten realiseren van kleine en middelgrote releases op de applicaties en websites die aan jou zijn toegewezen;
 • Het vervullen van de rol van acceptant voor projecten namens de afdeling ICT door vooraf formuleren en achteraf toetsen van acceptatiecriteria. Na decharge van het project wordt jij verantwoordelijk voor deze nieuwe applicaties en websites;
 • Het opstellen en volgens afgesproken kaders uitvoeren van het life cycle management plan van applicaties en websites;
 • Het bewaken van en zorgdragen voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en continuïteit door oa uitvoeren van analyses, toetsing van rapportages en coördineren van de noodzakelijke acties;
 • Het iom SLM opstellen van SLA(B)s en bewaken van feitelijke prestaties;
 • Het bijdragen aan opstellen en volgens afgesproken kaders uitvoeren van het applicatie portfolio management van applicaties en websites;
 • Het pro-actief onderhouden van de contacten tussen ICT, business en de afdeling IV.

Functie eisen

 • Aantoonbare kennis van en ervaring (minimaal 5 jaar) met het managen van bij voorkeur meerdere applicaties
 • Kennis van en ervaring met ASL2, BiSL, ITIL-V3, Scrum, PMC en Prince2
 • Kennis van en ervaring met het aansturen van interne en externe leveranciers
 • Beschikt over een WO-werk en denkniveau dat geregeld is aangevuld met relevante opleidingen
 • Ervaring met projectmatig werken en het aansturen van teams en marktpartijen;
 • Kennis van en inzicht in de keten van informatievoorziening en je eigen positie daarin;
 • Kan regie voeren in zowel een formele als informele setting;
 • Houdt ontwikkelingen en mogelijkheden op relevante ICT-onderwerpen bij en kan deze inzetten waar relevant of mogelijk.
 • Is open en toegankelijk voor alle betrokken partijen;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en heeft overtuigingskracht;
 • Is resultaatgericht en houdt daarin de wensen van de in- en externe klant in het oog;
 • Beschikt over strategisch inzicht en kan dit combineren met praktisch vermogen;
 • Heeft gevoel voor de complexiteit van een overheidsorganisatie.
 • Ervaring heeft met software gebaseerd op de Microsoft technologie, (Rijks)architecturen en IT-infrastructuren.

Aanvullende informatie

CV in het Nederland, word en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-01-25 07:15:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden