Architect / Analist | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0264
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
01-02-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
6 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Architect / Analist voor minimaal 16 – 36 uur per week. 

Ben jij een ervaren architect met kennis van de Basisregistratie Personen? Heb jij een analytische informatie achtergrond, en heb je ervaring in het ontsluiten van de BRP naar andere gemeentelijke applicaties? Dan nodigen we je van harte uit om verder te lezen.
 
Gemeente Amsterdam:
Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt voor haar programma DataPunt een Informatie Analist / Architect. Een collega met passie voor de stad Amsterdam die OIS versterkt bij onze opgave om met informatie, kennis en wijsheid te helpen de stad beter te  begrijpen om gefundeerde keuzes te kunnen maken.
 
DataPunt:
DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur van Amsterdam. De teams van DataPunt helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor  verdere  verwerking door medewerkers van de gemeente,  publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes  dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera’s, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.
De data-infrastructuur DataPunt biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.
DataPunt bestaat uit 65 professionals die werken in 8 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals  het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery.  Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.
 
Het team:
Team Generieke Ontsluiting Basisgegevens (GOB) is in een meerjarig project bezig met het ontwikkelen van een nieuwe applicatie voor het ontsluiten van verschillende basisgegevens, zoals de BRP, Handelsregister, BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), andere (geo-)basisregistraties en Amsterdamse kernregistraties. Deze nieuwe applicatie vormt onder andere de koppeling op de lokale BRP-registratie in Centric Key2Burgerzaken en de landelijke BRP en Handelsregister-voorzieningen. Ook maakt het de verbinding tussen verschillende taakapplicaties in de stad die gegevens uit de BRP geleverd krijgen.
 
Het team bestaat nu uit een kernteam met 3 python ontwikkelaars, 3 informatieanalisten met expertise op het gebied van geo-registraties. Daaromheen wordt een schil gevormd door businessanalisten, communicatiemedewerkers en projectleiding. Het team gaat dit jaar groeien met een aantal extra ontwikkelaars, analisten en communicatiespecialisten. In het team zijn de Agile werkwijze en DevOps werkwijze omarmd.
 
Het team zoekt versterking in de rol van  een informatie analist / architect met ervaring met de BRP, en het ontsluiten van de BRP naar andere gemeentelijke applicaties.

Werkzaamheden

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Inventariseren van de huidige werkwijze en verbeterpunten rond het huidige systeem;
 • Maken van een functioneel ontwerp van de applicatie, specifiek op de BRP-distributie;
 • Maken van een technisch ontwerp, in samenwerking met back-end developers;
 • Maken van de specificatie van StUF 2.04 en 3.10 berichten;
 • Contact onderhouden met applicatiebeheerders en informatieanalisten in de rest van de organisatie;
 • Bijdragen aan een soepele overgang van de huidige naar de nieuwe applicatie. En het helpen van collega’s in de stad die data geleverd krijgen.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je dient minimaal 1 relevante referentie te vermelden in je CV (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring;
 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare relevante werkervaring als informatieanalist en/of architect;
 • Je hebt ervaring opgedaan met meerdere gemeentelijke BRP-implementaties;
 • Je hebt ervaring met gegevensdistributie-applicaties, zoals Pink Makelaarssuite of Key2Datadistributie;
 • Je hebt ervaring met het koppelen van applicaties via het StUF protocol.

Wensen:

 • Je hebt ervaring in softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring in een Agile/Scrum omgeving;
 • Je hebt ervaring in een complexe organisatie met een groot aantal stakeholders.

Competenties:

 • Strategisch;
 • Samenwerken;
 • Communicatief vaardig;
 • Senior ervaring.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-27 07:35:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden