Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0551
Startdatum:
02-11-2020
Verwachte einddatum:
25-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23 Oct 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR) onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Senior Architect op basis van 36 uur per week. 

De Senior architect ondersteunt de Enterprise architect van het Programmabureau PL door in ieder geval de volgende activiteiten uit te voeren:

 • Gebruikmakend van de visie het schrijven van het bestemmingsplan voor de GDI (afspraken, standaarden en voorzieningen) overeenkomstig de structuur die GO hiervoor hanteert.
 • In overleg met de Enterprise architect en de kerngroep GO oplossen van onduidelijkheden en tegenstrijdigheden in de visie.
 • Afstemmen van het bestemmingsplan met organisaties in de netwerken van de PL.
 • Bijdragen aan de roadmap voor realisatie van GO.

Opdrachtgever:

 • De programmeringsraad Logius (PL) is een interbestuurlijk overlegorgaan dat stuurt op de voorzieningen van de digitale infrastructuur die Logius beheert. De raad bestaat uit vertegenwoordigers van de afnemers van de Logius-voorzieningen (waaronder UWV, Belastingdienst, Pensioenfederatie, VNG), het Ministerie van BZK en Logius zelf. De vertegenwoordiging is op bestuurlijk niveau;
 • De PL stuurt op beheer & exploitatie, (door)ontwikkeling, kosten, programmering en IVarchitectuur;
 • Het Programmabureau PL ondersteunt de raad op verschillende gebieden. Het bureau verzorgt het secretariaat en bereidt stukken inhoudelijk voor ten behoeve van bespreking en besluitvorming in de PL;
 • Het Programmabureau PL is een interdisciplinair team dat gezamenlijk verantwoordelijkheid draagt voor de inhoud en kwaliteit van de resultaten.

Het Programmabureau PL is ondergebracht bij Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

Context:
De voorzieningen van Logius zijn onderdeel van de Generieke Digitale Basisinfrastructuur (GDI) van de digitale overheid. De sturing op ontwerp en ontwikkeling van die functies vindt idealiter plaats “onder architectuur” vanuit een vastgestelde Enterprise architectuur. Ondersteunen bij het ontwikkelen en beheren van de architectuur is daarom een belangrijk onderdeel binnen het Programmabureau PL. Een kerngroep van Enterprise-architecten uit verschillende overheidsorganisaties werkt in opdracht van de PL aan het bestemmingsplan voor de GDI: Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO). Recentelijk is de visie hiervoor opgeleverd. Dit zal door de kerngroep GO verder uitgewerkt worden zodat besluitvorming door de PL kan plaatsvinden en als stuurinstrument voor programma’s en projecten kan dienen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over kennis van informatievoorziening, het opstellen van een enterprise architectuur en de ontwikkelingen in de digitale overheid;
 • Je hebt werkervaring op het gebied van de (door)ontwikkeling van infrastructurele voorzieningen;
 • Je hebt diepgaande kennis van de voorzieningen die de Generieke Digitale Infrastructuur uitmaken is noodzakelijk;
 • Uitstekende schriftelijke vaardigheden en ervaring met het voor buitenstaanders / bestuurders schrijven van toegankelijke teksten.

Wensen:

 • Werkervaring bij Logius en organisatie(s) die gebruik maken van de GDI-voorzieningen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-22 10:47:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden