Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0983
Startdatum:
16-12-2019
Verwachte einddatum:
31-05-2020
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Nov 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Architect voor 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Als ervaren architect kom je ons helpen met de Routeringsvoorziening. De architectuur hiervan ga jij op enterprise-niveau verder helpen. Je hebt dan ook kennis van ketens en stelsels, ervaring met federatieve technieken, en je hebt – prestatiedoelstelling van de opdrachtgewerkt met protocollen zoals SAML en OpenID Connect. Bij ons werk je mee aan het neusje van de zalm op het gebied van identity en access management van de digitale overheid.

Achtergrond opdracht:
Als Logius architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stake holders, beheer & continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing. Je werkt in onze SAFe methodiek voor meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten.

Wat verwachten we van je? Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet- functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig.

Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je en je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. In scrum-events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s en kunt goed bijsturen. Hierbij aarzel je niet om de leiding te nemen over zo’n bijeenkomst. Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied, maar vooral met jouw conceptueel inzicht in de business-, informatie- en IT-architectuur help je ons het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stake holders en scrum-teams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden. Team HR5 bestaat uit vrijwel alle informatiebeveiligingspecialisten en architecten van Logius. Je krijgt bij ons grote vrijheid, een informele sfeer en een helpende hand op elk gebied. Dit weet je op waarde te schatten en het is voor jou wederkerig.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met werken bij (rijks)overheid ( 2 jr. );
 • Ervaring met functioneel ontwerp en software ontwikkeling ( 5 jr. );
 • E TOGAF certificering;
 • Archimate certificering;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Wensen:

 • Managen van veranderweerstand denkt en draait mee op strategisch niveau;
 • IAM;
 • SAML;
 • OIDC;
 • Ervaring met de architectuur van Cloud-oplossingen;
 • Ervaring met werken in een SAFe en/of agile/scrum omgeving.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-11-15 09:09:33

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden