Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0021
Startdatum:
06-02-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16 Jan 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Senior Architect voor 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Logius is op korte termijn op zoek naar een doorgewinterde architect met ervaring met aanbestedingen. Deze ervaring strekt uit tot virtual private cloud, platform as a service en Kubernetes / Docker oplossingen. In een hecht team wat de aanbesteding van ons platform begeleidt, werkt deze architect op hoog niveau mee aan een veilige en toekomstvaste – prestatiedoelstelling van de opdrachtoplossing. Uitschrijven van de aanbesteding loopt ten einde, beantwoorden van vragen, mee-beoordelen en opzetten van de transitie zal de focus zijn van 2020 e.v.

Achtergrond opdracht:
Als Logius architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stake holders, beheer continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing. Je werkt in onze SAFe methodiek voor meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten.

Wat verwachten we van je?
Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet- functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig.

Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je en je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. In scrum-events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s en kunt goed bijsturen. Hierbij aarzel je niet om de leiding te nemen over zo’n bijeenkomst.

Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied, maar vooral met jouw conceptueel inzicht in de business-, informatie- en IT-architectuur help je ons het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stake holders en scrum-teams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Team HR5 bestaat uit vrijwel alle informatiebeveiligingspecialisten en architecten van Logius. Je krijgt bij ons grote vrijheid, een informele sfeer en een helpende hand op elk gebied. Dit weet je op waarde te schatten en het is voor jou wederkerig.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Meer dan 3 jaar ervaring met virtual private cloud oplossingen;
 • Meer dan 3 jaar PaaS ervaring kubernetes / docker ervaring;
 • Meer dan 2 jaar aanbestedingen ervaring.

Wensen:

 • Complexe materie snel doorgronden;
 • Ervaring met werken in een SAFe of agile/scrum omgeving;
 • TOGAF certificering;
 • Archimate certificering.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-01-15 06:45:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden