Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0118
Startdatum:
09-03-2020
Verwachte einddatum:
31-08-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36 uur
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26 Feb 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Voor één van de ministeries in Den Haag zoeken wij een Architect met kennis van microservices op basis van 36 uur in de week.

Opdrachtbeschrijving

Het team Federatief Berichten Stelsel zoekt een architect. In deze rol help jij mee generieke services te realiseren. Dit doe je op basis van microservices op een container-platform volgens de SAFe-methode. Deze services ondersteunen bijvoorbeeld DigiD Machtigen of MijnOverheid, en worden gebruikt voor berichtenverkeer tussen – prestatiedoelstelling van de opdrachtoverheid, burgers en ondernemers. Vanzelfsprekend stelt dit hoge eisen aan veiligheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en stabilitei

Achtergrond opdracht

Als architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stakeholders, beheer & continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing. Je werkt in onze SAFe methodiek voor meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten. Wat verwachten we van je? Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet- functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig. Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je en je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. In scrum-events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Hierbij aarzel je niet om de leiding te nemen over zo’n bijeenkomst. Je kunt in multidisciplinaire teams werken en je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s. Dankzij je beïnvloedend vermogen kun je goed bijsturen. Daarbij sla jij bruggen tussen de business en de ICT, tussen stakeholders en scrum-teams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten.

Organisatorische context en cultuur

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Onze opdrachtgever vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Onze opdrachtgever is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van onze opdrachtgever zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Onze opdrachtgever is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Functie eisen en wensen

Eisen

Architectuur van microservices ( 3 jr. )
Standaarden NORA, GEMMA, DigiKoppeling ( 3 jr. )
Public Key Infrastructure ( 2 jr. )
WO- of HBO-opleiding op ICT-gebied
Je bent in bezit van functie- gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Wensen

TOGAF en Archimate
Scaled Agile Framework
Business Solutions and Lean Systems Engineering

Aanvullende informatie

Dit betreft een schaal 12 functie.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-23 12:35:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden