Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0334
Startdatum:
01-07-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12 Jun 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Senior Architect op basis van 36 uur per week. 

Logius realiseert een Logius Platform dat moet worden ontwikkeld en beheerd. Hiervoor zoeken we een ervaren architect die dit in een breder team gaat realiseren.Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het – prestatiedoelstelling van de opdrachtontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig. Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied, maar vooral met jouw conceptueel inzicht in de business-, informatie- en IT-architectuur help je ons het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stake holders en scrum-teams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren. 

Achtergrond opdracht:
Binnen de Agile Release Train Platform & Connectiviteit maak je onderdeel uit van het treinbrede architectenteam, dat werkzaamheden verricht voor de teams uit de ART, zoals de teams van de Platformontwikkeling, Connectiviteit en Generieke services.

De ART P&C zorgt voor:

 • Waarborgen van betrouwbaar transport van data voor informatieverwerking tussen overheden en burgers of bedrijven of tussen overheidspartijen onderling, optimaal bestand tegen interrupties en verstoringen;
 • De ontwikkeling van een robuust, schaalbaar, flexibel en wendbaar Logius Platform dat geschikt is voor het hosten van applicaties met moderne applicatiearchitecturen en dat aanvullende services biedt voor bijvoorbeeld geautomatiseerd en geprogrammeerd verloop van code naar productie, monitoring & logging;
 • Implementeren van generieke services op het Logius Platform die door het Federatief Berichtenstelsel gebruikt gaan worden en door andere Logius voorzieningen of overheidsorganisaties.

De ART P&C creëert de mogelijkheid om de waarde die Logius biedt meer dan nu betrouwbaar, flexibel en schaalbaar voor de afnemers, burgers en bedrijven te realiseren.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden. Als Logius architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stake holders, beheer & continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing. Je werkt in onze SAFe methodiek voor meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denk niveau;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met de architectuur van een Platform-as- a-Service en Cloud dienstverlening( 3 jr );
 • Aantoonbare ervaring met Scrum en SAFe werkmethode. ( 3 jr );
 • Aantoonbare ervaring als architect in complexe overheidsprojecten ( 3 jr );
 • Gedegen kennis van Container Platform en Kubernetes ( 3 jr).

Wensen:

 • Ervaring met overheid;
 • Ervaring met Jira en Confluence;
 • Je bent in bezit van functiegerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Competenties:

 • Plannen en organsieren;
 • Methodisch, systematisch en jouw werkwijze en overwegingen zijn navolgbaar en verifieerbaar;
 • Organisatiesensitief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-10 18:44:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden