Architect Roosterplanning | Den Haag

Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
1756
Startdatum:
12-02-2018
Verwachte einddatum:
31-12-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
31-01-2018 12:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

P-Direkt is een jonge en dynamische organisatie. Ze levert moderne, efficiënte, betrouwbare en direct toegankelijke bedrjfsvoeringservices met een focus op personeel, voor en door de medewerker van deRijksdienst. Met het P-Direktportaal, Rijksportaal Personeel en het contactcenter P-Direkt bedienen wede rijksambtenaar. Wij bieden een gevarieerd pakket aan HR-services aan ruim 120.000 rijksambtenaren. Onze diensten zijn professioneel, modem en gericht op eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en zelfbediening.
De salarisbetaling en personele informatievoorziening zijn belangrijke eindproducten. P-Direkt is een kenmerk van hoe de nieuwe Rijksdienst zich wil profileren: compact, betrouwbaar, efficiënt en innovatief.

DVS is de beheerder van de ICT systemen. Voor nieuwe dienstverlening realiseert DVS de ICT componenten, voert regie en adviseert ten aanzien van technologische ontwikkelingen. DVS staat aan de vooravond van grote technologische innovaties op het gebied van user experience, multichannel management, virtualisatie, real-time reporting en predictive analytics.

Project
De programma vertegenwoordigers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (Dii), Rijkswaterstaat (RWS), de Belastingdienst, BZK/DGOO en P-Direkt zijn in 2012 gestart om te komen tot een rijksbrede samenwerking en innovatie op de processen die betrekking hebben op het werken in roosterdienst. Dit initiatief heeft uiteindelijk geleid tot de inrichting van het Programma Roosterinnovatie Rijk (RIR). Dit programma beoogt te komen tot een uniform roosterproces voor rijksmedewerkers in rooster- en consignatiediensten, gebaseerd op eenvoudige en eigentijdse regelgeving, waarmee op termijn schaalvoordelen op beheer en procesondersteuning behaald kunnen worden. Met ingang van 2017 maken het Openbaar Ministerie en de Rijksbeveiligingsorganisatie deel uit van de stuurgroep en het programmateam. Op dit moment is van ruim 35 organisaties binnen het Rijk bekend dat ze werken met medewerkers in roosterdienst. DJI, Belastingdienst/Douane en RWS/ Verkeer- en Watermanagement roosteren gezamenlijk ca 15.000 medewerkers 7×24 uur. De overige organisaties (en andere onderdelen van de Belastingdienst) roosteren ca 6000 medewerkers op regelmatige en onregelmatige uren tijdens kantoortijden, in de avond en (deels) in het weekend. Circa 10.000 medewerkers hebben consignatiediensten. Dit betreft medewerkers die werken tijdens kantooruren en medewerkers, die volgens rooster op onregelmatige uren werken, en buiten die werktijden periodiek zijn geconsigneerd. Het programma heeft P-Direkt verzocht centrale systeemondersteuning te realiseren voor het roosterproces in de rijksoverheid.

Opdrachtomschrijving

Stel, in samenwerking met (een selectie van) de organisaties die medewerkers in roosterdienst hebben, een Project Start Architectuur (PSA) op waarbij de IST en SOLL situatie in kaart wordt gebracht. Neem bij het opstellen van de PSA een leidende rol. Hanteer als leidraad dat elke organisatie autonoom blijft functioneren met een organisatiespecifieke inrichting, waarbij de uniformiteit over de organisaties heen het uitgangspunt is voor de procesgang en ICT. Houdt hierbij rekening met een groeiscenario; organisatieonderdelen binnen de Rijksoverheid zullen op verschillende momenten aansluiten bij de centrale systeemondersteuning. De volgende lagen dienen in kaart gebracht te worden:

1. Business architectuur;
2. Informatie architectuur;
3. Technische Architectuur;
4. Beveiligingsarchitectuur;
5. Beheerarchitectuur

Een belangrijk aspect binnen de lagen zijn de koppelvlakken tussen de centrale voorziening en de systemen binnen de departementen en P-Direkt. De PSA wordt getoetst door architecten binnen PDirekt, het programma RIR, CIO BZK en CIO Rijk. Een ander aspect is het adviseren in de aanloop naar de verwerving van de nieuwe systeemondersteuning toe. Welke vragen dienen beantwoord te worden en welke besluiten dienen genomen te worden, om de rol van P-Direkt en de afnemers scherp te krijgen in de realisatie- en beheerprocessen? En wat dient als resultante verworven te worden? Stel, in samenwerking met (een selectie van) de organisaties die medewerkers in roosterdienst hebben, een Project Start Architectuur (PSA) op waarbij de IST en SOLL situatie in kaart wordt gebracht. Neem bij het opstellen van de PSA een leidende rol. 

Hanteer als leidraad dat elke organisatie autonoom blijft functioneren met een organisatiespecifieke inrichting, waarbij de uniformiteit over de organisaties heen het uitgangspunt is voor de procesgang en ICT. Houdt hierbij rekening met een groeiscenario; organisatieonderdelen binnen de Rijksoverheid zullen op verschillende momenten aansluiten bij de centrale systeemondersteuning.
De volgende lagen dienen in kaart gebracht te worden:
1. Business architectuur;
2. Informatie architectuur;
3. Technische Architectuur;
4. Beveiligingsarchitectuur;
5. Beheerarchitectuur

Een belangrijk aspect binnen de lagen zijn de koppelvlakken tussen de centrale voorziening en de systemen binnen de departementen en P-Direkt. De PSA wordt getoetst door architecten binnen PDirekt, het programma RIR, CIO BZK en CIO Rijk. Een ander aspect is het adviseren in de aanloop naar de verwerving van de nieuwe systeemondersteuning toe. Welke vragen dienen beantwoord te worden en welke besluiten dienen genomen te worden, om de rol van P-Direkt en de afnemers scherp te krijgen in de realisatie- en beheerprocessen? En wat dient als resultante verworven te worden?

Functie eisen

• Je hebt kennis van en ervaring met relevante standaarden en referentiearchitecturen (zoals NORA en EAR).
• Je hebt kennis van moderne technologieconcepten, zoals API-management, SAAS/PAAS oplossingen.
• Je hebt kennis van diverse vormen van elektronische gegevensuitwisseling en berichtenverkeer, bij voorkeur kennis van de overheidsvoorzieningen op de dit vlak (DigiKoppeling, DigiNetwerk, CA, KRV);
• Je hebt kennis van diverse vormen van beveiliging en privacy (AVG/GDPR, BIR, ISO27001/27002 en WBP)
• Je bent doelmatig, resultaatgericht en kunt innovatief handelen.
• Je bent initiatiefrijk en hebt een duidelijke visie.
• Je beschikt over organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustzijn. Je hebt gevoel voor politiekbestuurlijke verhoudingen en je weet wat er in de organisatie speelt.
• Je kunt goed plannen, organiseren en motiveren.
• Je hebt overtuigingskracht, bent netwerkvaardig, adviesvaardig en een echte teamspeler.
• Je bent analytisch sterk.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, word en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-01-29 15:20:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden