BI Business consultant | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0494
Startdatum:
26-10-2020
Verwachte einddatum:
26-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Oct 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een BI Business consultant (coördinator) op basis van 36 uur per week. 

Datagedreven Werken is in Rotterdam een Hot Item. Business Intelligence wordt rap volwassen. Van ontsluiting van financiële en HR data groeide deze discipline snel door naar het ontsluiten van de data over de stad. In- en uitstroom van Werkzoekenden, Verkeersstromen, Aanvragen in het kader van de WMO. Zijn we klaar? Nee nog lang niet. Het kan nog altijd slimmer, sneller en beter. Omdat voor elkaar te krijgen hebben we jou nodig!

Als Business Intelligence Consultant geef jij in het team invulling aan de intermediair rol tussen de business en de techniek. 

Je kruipt in de huid van je opdrachtgevers en adviseert gevraagd en ongevraagd over de kansen en toepassingen van business intelligence voor de organisatie. Je verdiept je in de business tot je die door en door begrijpt. Je bent in staat om de business te voorzien van scherpe analyses en inzichten. Je bent het aanspreekpunt voor de business voor het leveren van de BI dienstverlening van het team. Samen met de business inventariseer en prioriteer je de eisen en wensen. Je houdt het backlog voor BI producten up to date en stuurt op tijdige realisatie van de gewenste producten door het Scrum team. Je hebt een uitstekend begrip van het gehele realisatie proces van business analyse, data analyse, ontwerp en realisatie van datastructuren tot aan ontwerp en realisatie van front end toepassingen. Dit maakt je een goede gesprekspartner voor de alle leden van je scrumteam. Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied bij en verdiept je in nieuwe mogelijkheden. We zeten BI selfservice op de kaart en ontwikkelen door naar een BICC. Van jou wordt verwacht dat je daar actief in meewerkt en de implementatie kan begeleiden.

Vanwege de doorontwikkeling van BI zoeken we medewerkers met een brede interesse voor de vernieuwingen en moderne toepassingen van BI en een ingeboren drive om bij te blijven in het vakgebied.

Organisatie:
Wij zijn het business intelligence team van de gemeente Rotterdam. Wij zijn onderdeel van de Afdeling Onderzoek en Business Intelligence (O&BI). Wij leveren kennis en informatie die nodig is voor verantwoorde beleidsvorming over Rotterdam en voor het besturen van de stad en het concern. Wij ondersteunen het datagedreven werken binnen de gemeente. 

Het business intelligence team van OBI levert de volgende diensten:

 • Standaard informatieproducten: rapportages, dashboards, geografische producten;
 • Selfservice BI;
 • Fungeren als kenniscentrum voor primair proces data;
 • Proactief meedenken en adviseren over BI-oplossingen;
 • Data analyses;
 • Dataleveringen;
 • Datamodellering.

Centrale dataopslag met historieopbouw.Het team levert deze diensten vanuit dedicated scrum teams die -met een sterke business oriëntatie en met korte lijnen- de verschillende Clusters van de gemeente Rotterdam bedienen. We verbinden medewerkers voor langere tijd aan een Cluster zodat ze de gelegenheid hebben om een specfiek deel van de organisatie goed te leren kennen. 

De focus ligt momenteel op het realiseren van informatieproducten op basis van een Oracle Data Ware House datawarehouse en Cognos en PowerBI rapportages. Uitgangspunt hierbij is om definities en rekenkracht in het DWH onder te brengen en de Cognos en PowerBI Rapportages lean en mean te houden. BI maakt bij de gemeente een snelle ontwikkeling door. We ondersteunen meer en meer BI selfservice. De BI omgeving ontwikkelt zich naar een volgende fase van professionaliteit waarbij we steeds vaker andersoortige bronnen ontsluiten. Er lopen experimenten met Big Data toepassingen en Data science. We hebben een professionele Analyseomgeving en denken na over data virtualisatie. 

Het BI team ontwikkelt zich richting Business Intelligence Competence Center.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je bent geen zzp’er. Je bent in loondienst bij een leverancier of je komt voor de duur van het project in loondienst bij Quest4;
 • Je hebt een afgeronde wo opleiding;
 • Je beschikt over leidinggevende ervaring en operationele teamaansturing aan circa 5 medewerkers;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen 8 jaar, als Coordinator / Scrummaster / Project manager met daarbij de volgende werkervaring: – Minimaal 5 jaar ervaring met het adviseren van management. – Minimaal 5 jaar ervaring met BI processen. -Minimaal 3 jaar ervaring met realisatie van BI producten. – Minimaal 3 jaar ervaring met scrum werken;
 • Je bent Certified Scrum Master (CSM of vergelijkbaar);
 • Ervaring in het ontwikkelen en implementeren van een BICC met o.a. aandacht voor Roadmap, Governance, People, Proces and Product;
 • Je beschikt over goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen:

 • Een afgeronde opleiding in de richting van Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie;
 • Meer dan 7 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 10, de gevraagde rol;
 • Kennis van Jira, Confluence, SAS, PowerBI, Cognos, SQL en datavault modelleren;
 • Competenties: – Resultaatgericht; -Integriteit; – Klantgericht; – Communicatief; – Creatief; – Samenwerken; – Analytisch; – Flexibel.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:  

– Volledige naam + voorletters kandidaat;
– Beschikbaar voor x aantal uren vanaf startdatum;
– Opleiding;
– Werkervaring;
– Specifieke kennis;
– Systeem kennis;
– Relevante nevenactiviteiten;
– Gevraagde certificaten + naam instituut + datum behaald;
– in het Nederlands;
– maximaal 5 A4 enkelzijdig groot.

De selectiegesprekken vinden plaats van 13 oktober tot en met 15 oktober 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-30 08:21:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden