BI specialist | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0506
Startdatum:
02-11-2020
Verwachte einddatum:
01-05-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13 Oct 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een BI specialist op basis van 32-36 uur per week.

Functieomschrijving:
Wil jij helpen de beleidsmakers binnen het domein van Onderwijs, Jeugd en Zorg inzicht te geven, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen en hun doelen kunnen halen? Als Business Intelligence-specialist verzamel, orden en combineer jij data uit diverse bronnen. Binnen het team hebben we behoefte aan een collega met SAP Business Objects Data Services (BODS) ervaring. Je hebt daar enkele jaren intensief mee gewerkt en helpt het team om die kennis op en uit te bouwen. Je bent onderdeel van een scrumteam dat informatieproducten van kop tot staart realiseert.  

Werkzaamheden:
Als BI-er maak je de vertaalslag van de processen naar een technische oplossing. Je ontwerpt en bouwt ETL met BODS volgens het Kimball model en je weet hoe je een job in BODS optimaal laat performen. Uiteraard ontwerp en ontsluit je data met de inachtneming van de regelgeving rondom privacy en security.
Samen met je BI-collega’s ontwerp en test je gegevensselecties, integreert en modelleert data en presenteert het resultaat in een helder, toegankelijk rapport of dashboard. De nadruk ligt in deze opdracht expliciet op de datakant van de informatieproducten. Behalve met collega BI’ers werk je ook samen met functioneel beheerders, backoffice medewerkers, privacy officers, financials en beleidsadviseurs. Jouw informatieproduct combineert gegevens van honderdduizenden Amsterdammers en honderden instellingen. Zo geef je als BI-specialist inzicht in complexe data en kunnen beleidsmakers de juiste beslissingen nemen.
 
Je bent scherp en analytisch sterk, vraagt door tot je precies weet wat de klant wil en waar jij de antwoorden kunt vinden. Je richt je werk zo in dat je collega BI-ers zonder problemen je werk kunnen overnemen. Je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en je weet als geen ander dat samenwerken de sleutel tot succes is. Goede ideeën over de doorontwikkeling van het team en het functioneel beheer van de BI-omgeving zijn welkom.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil.
De afdeling Informatievoorziening heeft de opdracht om een blijvend betrouwbare en samenhangende informatiehuishouding en informatievoorziening te creëren met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van de organisatie ondersteunt en een bijdrage levert aan de gemeentebrede processen (zoals bijvoorbeeld dienstverlening, gebiedsgericht werken, etc.).
Onderdeel van de afdeling zijn 4 teams Proces- en Informatiemanagement. Binnen de teams zijn de volgende taakgebieden ondergebracht: informatiemanagement, architectuur, procesanalyse en -beheer, privacy en informatiebeveiliging, projectmanagement, business intelligence en demandmanagement.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je dient minimaal 1 relevante referentie op te geven. Vul in: organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon. Na afstemming met jou en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en een minimaal behaald HBO diploma. Dit moet duidelijk blijken uit het CV;
 • Je schrijft een motivatie waaruit blijkt waarom deze opdracht door hem/haar goed kan worden uitgevoerd. Je motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd;
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 oktober voor ten minste 4 dagen in de week;
 • Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar diepgaande ervaring opgedaan met het ETL tool SAP Business Objects Data Services.Waar, hoe en met welk resultaat moet duidelijk blijken uit het CV;
 • Je hebt in de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met een datewarehouse-omgeving die gebaseerd is op Oracle database technologie en SQL. Dit moet duidelijk blijken uit het CV;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met Kimball-modellering. Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

Wensen:

 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met de Agile-werkwijze Scrum. Dit moet duidelijk blijken uit het CV;
 • Je hebt ervaring in het sociale domein. Dit moet duidelijk blijken uit het CV;
 • Competenties: Samenwerken (Je kunt goed samenwerken en levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat. Je vertoont daarbij een grote mate van zelfstandigheid), Initiatief (Je onderneemt zelfstandig actie, signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties die bijdragen aan betere organisatieprestaties), Resultaatgerichtheid (Je neemt concrete doelen als uitgangspunt en houdt hieraan vast totdat het doel bereikt is. Je brengt visie in op het gebied van Business Intelligence zodat er ook doorontwikkeling mogelijk is op de behaalde resultaten).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 28 oktober – 3 november 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-05 10:50:10Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden