BI Specialist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0411
Startdatum:
01-10-2020
Verwachte einddatum:
01-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
3 Sep 2020 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Provincie Zuid Holland op zoek naar BI Specialist op basis van 36-40 uur. 

Opdracht De Business Intelligence (BI) specialist is verantwoordelijk voor het opleveren van diverse rapportages. De huidige rapportage omgeving (o.b.v. SSRS (SQL Server Reporting Services) zal getransformeerd worden naar een meer dynamische BI omgeving waarbij de informatie op een gebruikersvriendelijke en professionele manier zal worden aangeboden. Tevens zal selfservice moeten worden aangeboden aan de gebruikersorganisatie. Meer specifiek werkt de BI specialist mee aan de vernieuwing van het en BI landschap, waaronder:

 • Het onderzoeken, adviseren over en implementeren van datavisualisatie tools; Het integreren van meerdere bronnen/standaarden, zowel provinciale als van andere overheden of externe partijen;
 • Het realiseren van BI rapportages door reverse engineering van de oude SSRS rapporten;
 • Participeren in een adviesteam, getrokken door een business analist (IT-adviseur).

Terugkoppeling van (deel)resultaten/ producten De functionaris geeft terugkoppeling van (deel)resultaten en producten aan de opdrachtgever.

Afdeling Informatisering & Automatisering:
De afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) wordt steeds uitgedaagd door externe veranderingen en door interne behoeften en verwachtingen. I&A maakt samen met de provinciale gebruikers en partners keuzes om het gevoelige evenwicht te bewaren tussen de beschikbare middelen en het voorzien in behoeften, vernieuwen en innoveren. De provincie Zuid-Holland beschikt over een Microsoft omgeving en een gevirtualiseerde desktop omgeving op basis van Citrix.

De afdeling Informatisering & Automatisering kent vijf specifieke aandachtsgebieden:

– Bureau Infrastructuur & Support (BIS). BIS zorgt voor een optimale beschikbaarheid van de ICT infrastructuur (computers, tablets, telefoons) en beheert alle applicaties, het netwerk, de gegevensopslag en de telecommunicatie van de provincie Zuid-Holland.

– Bureau Bedrijfsinformatie (BBI). De provincie Zuid-Holland verwerkt en produceert bij de uitvoering van haar kerntaken heel veel digitale geo- en bedrijfsinformatie. BBI helpt provinciale collega’s bij het beheer en gebruik hiervan. Daarnaast beheert BBI applicaties die door de organisatie worden gebruikt. BBI maakt het mogelijk dat de medewerkers van de provincie vanuit hun verschillende rollen met de juiste informatie kunnen werken zodat zij daarmee de doelstellingen van de organisatie kunnen realiseren. BBI is o.a. verantwoordelijk voor het functioneel beheer van een groot aantal applicaties, het databeheer en de informatievoorziening op BI gebied.

De werkzaamheden van het bureau omvatten in het kort:

 • Beheer van de centrale GIS omgeving (ArcGIS platform);
 • Beheer van geo/GIS viewers GeoWeb en ArcGIS Online;
 • Beheer van enterprise geodatabase en de daarin opgeslagen datasets;
 • Maken van cartografische producten;
 • GIS advisering aan de (beleids)afdelingen; 
 • Beheer van een centraal Datawarehouse en informatieportaal met daarin een groot aantal rapportages ten behoeve van de informatievoorziening voor de organisatie.

– Bureau Documentaire Informatie (BDI). BDI ondersteunt het werk van provinciale medewerkers met middelen om documentaire informatie digitaal te ontsluiten en te beheren. Vindbaar en toegankelijk zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Ook ondersteunt BDI digitale bedrijfsprocessen.

– Bureau Advies & Beleid (BAB). Informatisering & Automatisering is een integraal onderdeel van ieders werk geworden. BAB kijkt samen met provinciale medewerkers hoe alle taken nog beter uitgevoerd kunnen worden en hoe nieuwe IT-oplossingen en innovaties binnen het totaalplaatje van de provincie Zuid-Holland passen.

– Portfoliomanagement (PM). Portfoliomanagement heeft als doel om enerzijds de beschikbare ICT-middelen in te zetten op de, vanuit organisatieperspectief gezien, meest cruciale projecten en anderzijds om de projecten op een zo goed mogelijke manier en conform afspraak uit te voeren.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je bent gedurende de periode van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2021 beschikbaar voor gemiddeld 36 uren per week voor de voorbereiding, uitvoering en realisatie van het project/gevraagde werkzaamheden en is flexibel inzetbaar. De kandidaat moet op datum kunnen starten, of eerder in overleg. De provincie Zuid-Holland behoudt zich het recht om, indien gewenst, het aantal uren uit te breiden naar maximaal 40 uur per week;
 • Minimaal in het bezit van een HBO-diploma dit is aantoonbaar en verifieerbaar (middels opleidingen, cursussen, certificaten, werkervaring);
 • Minimaal één (1) jaar aantoonbare werkervaring binnen een scrum team (agile scrum methodiek). Dit is aantoonbaar en verifieerbaar (middels opleidingen, cursussen, certificaten, werkervaring). Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal drie (3) jaar aantoonbare werkervaring met Microsoft SQL (2012 en 2016) en Microsoft Visual Studio. Dit is aantoonbaar en verifieerbaar (middels opleidingen, cursussen, certificaten, werkervaring);
 • Aantoonbare werkervaring met PowerBI. Dit is aantoonbaar en verifieerbaar (middels opleidingen, cursussen, certificaten, werkervaring).

Wensen:

 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van versiebeheer op basis van GIT in een BI-omgeving;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met: – SQL server databases; – het maken van SQL-queries; – VisualStudio; – PowerBI. Geef aan met wat je ervaring hebt;
 • Je hebt een HBO-diploma of hoger in de richting van ICT behaald;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring bij een overheidsorganisatie.

Competenties:

 • Resultaatgericht handelen:
  – Daadkrachtig optreden, proactieve houding, initiatiefrijk, pragmatisch;
  – Punctueel in werkzaamheden, administratief vaardig, aanspreekbaar op resultaten;
  – Stressbestendig, leergierig, accuraat, probleemoplossend;
 • Flexibiliteit:
  – Tact, zorgvuldigheid;
  – In werk en werktijden;
 • Communicatieve- analyse- en adviesvaardigheden:
  – Van medewerkers tot (afdelings) management;
 • Samenwerking:
  -Teamspeler; open collegiale samenwerkingsgerichte houding;
  – Sociaal vaardig, legt makkelijk contacten, kan overtuigen;
 • Didactische vaardigheden:
  – Geduldig en bereid om zaken meerdere keren uit te leggen;
  – Doorzettingsvermogen;
 • Algehele indruk.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Je dient te beschikken over eigen apparatuur. Zoals laptop en telefoon. Als je voor de duur van de opdracht in dienst komt bij Quest4 dan wordt dit verzorgd door Quest4. 

Kandidaat kan niet parkeren in het Provinciehuis. De provincie Zuid-Holland stimuleert hiermee het gebruik van het Openbaar Vervoer.

De selectiegesprekken vinden plaats op 10 september 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-08-25 14:11:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden