BI Specialist – ETL | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0652
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
3 Dec 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Provincie Zuid-Holland op zoek naar een BI Specialist – ETL op basis van 40 uur per week. 

Opdracht:
De ETL-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het verder helpen ontwikkelen van de verschillende hierboven genoemde datawarehouse-onderdelen. Daarmee beogen wij te bereiken een meer dynamische BI omgeving waarbij de informatie op een gebruikersvriendelijke en professionele manier zal worden aangeboden. Tevens zal selfservice moeten worden aangeboden aan de gebruikersorganisatie.

Meer specifiek werkt de ETL-specialist mee aan de vernieuwing van het BI landschap, waaronder:

 • Het onderzoeken, adviseren over en implementeren van data-objecten en stromen, met gebruikmaking van onze ETL-tool WhereScape;
 • Het integreren van meerdere bronnen/standaarden, zowel provinciale als van andere overheden of externe partijen;
 • Het opzetten, onderhouden en corrigeren van datamodellen, passend in onze toepassing van de DataVault;
 • Participeren in een adviesteam, getrokken door een business analist (IT-adviseur).

Achtergrond / aanleiding:
Momenteel wordt gewerkt aan het opbouwen van een vernieuwd datawarehouse, met een informatieportaal, dat dient ter vervanging van het bestaande informatieportaal. Er zijn al een aantal bronnen ontsloten in dit vernieuwde datawarehouse, waaronder (maar niet beperkt tot) het financiële systeem Coda, het projectplanning-systeem Primavera en het budgetteringssysteem Lias. Ook het HRsysteem Youforce is deels ontsloten.

In verschillende stadia van ontwikkeling zijn onder meer staging-lagen, DataVault-lagen en Datamart (stermodel)-lagen. Voor diverse rapportage-en/of self-service-doeleinden zijn ook een aantal tabulars ingericht en zijn er Power-BI dashboards en rapportages ontwikkeld.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je bent gedurende de periode van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021 beschikbaar voor gemiddeld 40 uren per week voor de voorbereiding, uitvoering en realisatie van het project/gevraagde werkzaamheden en is flexibel inzetbaar. Je moet op datum kunnen starten, of eerder in overleg;
 • Minimaal een HBO-diploma behaald in de richting van IT;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met WhereScape. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring m.b.t. Data Vault modeleren en Ster modeleren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Hiërarchieën in Dimensions, Bridgetables, en gebruik van Hashkeys in Datamarts. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met query optimizing en refactoring van ETL. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met data profiling, bij voorkeur met Wherescape 3D. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Microsoft SQL Server Analysis Services (SSAS) m.b.t. het maken en onderhouden van tabulars. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Verificatie tijdens een eventueel interview heeft betrekking op de volgende vereiste bewijsstukken: – Diploma; – Getuigschrift; – Certificaat.Je dient deze bewijsstukken niet bij uw aanbieding te voegen maar te overleggen tijdens het interview.

Wensen:

 • Wo-diploma behaald in de richting van IT.

Competenties: – Resultaatgericht handelen: * daadkrachtig optreden, proactieve houding, initiatiefrijk, pragmatisch; * punctueel in werkzaamheden, administratief vaardig, aanspreekbaar op resultaten; * stressbestendig, leergierig, accuraat, probleemoplossend. – Flexibiliteit: * tact, zorgvuldigheid; * in werk en werktijden. -Communicatieve- analyse- en adviesvaardigheden: * van medewerkers tot (afdelings) management. – Samenwerking: * teamspeler; open collegiale samenwerkingsgerichte houding; * sociaal vaardig, legt makkelijk contacten, kan overtuigen. – Didactische vaardigheden: * geduldig en bereid om zaken meerdere keren uit te leggen; * doorzettingsvermogen. – Algehele indruk.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 10 december 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Je dient te beschikken over eigen apparatuur. Je kan niet parkeren in het Provinciehuis. De provincie Zuid-Holland stimuleert hiermee het gebruik van het Openbaar Vervoer.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-26 12:31:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden