Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Business Analist | Apeldoorn

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2019-0335
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Senior Business Analist voor 36 uur per week. 

Binnen IV Accent wordt de ondersteuning van de medewerkers van de Belastingdienst vernieuwd. Hierin speelt het product IBM Filenet en Filenet Case Manager een belangrijke rol: deze producten worden ingezet voor het vormgeven van de documenthuishouding en voor het zaakgestuurd afhandelen van werk. Wil je werken in een omgeving waar IT-processen worden versneld en waar constant nieuwe, hoogwaardige applicaties in ontwikkeling zijn? Applicaties die zorgen voor een verbeterde dienstverlening van de Belastingdienst richting burgers en bedrijven? Is innovatief en resultaatgericht werken jou op het lijf geschreven? Word jij onze nieuwe business analist? Als business analist bij het Center of Excellence Document Management ga je je bezighouden met het inrichten van de documenthuishouding voor Belastingen. Ook lever je een bijdrage in de moderne ondersteuning van de kenniswerker met Case Management oplossingen. Je werkt met nieuwe tooling, zoals IBM Filenet en Filenet Case Manager, waarmee je oplossingen creëert voor de business. Oplossingen die stabiel in productie beschikbaar blijven, waar je samen naar toe werkt in teamverband en in een continue verbinding staat met gebruikers. Je bent de vormgever van Case Management-oplossingen. Om de behoefte van de stakeholders vast te stellen, overleg je regelmatig met ze zodat de maximale business value geleverd kan worden. Aan de basis hiervan ligt een visie op Case Management, die jij als business analist weet te borgen. Je zoekt de afstemming met IV-architecten en synchroniseert je acties met aangrenzende partijen. Als expert binnen je vakgebied verwachten we ook dat je junior medewerkers coacht en begeleidt.

Achtergrond Opdracht:
Binnen het CoE Document Management zijn een aantal teams operationeel die zich bezighouden met de ondersteuning van het work-flow-proces van de Belastingdienst medewerkers. In de afgelopen periode zijn een aantal projecten met Filenet Case Manager gerealiseerd. Hieronder valt ook LWB (Logistieke Werkstroom Besturing). De LWB-voorziening ondersteunt het bezwarenproces zoals dat door de business (P, MKB, GO en CAP) wordt uitgevoerd. Begin 2018 is LWB landelijk geïmplementeerd voor bezwaren IH/ZvW. Voor de opname van andere bezwaarstromen en de verdere uitbouw van LWB worden nu meerdere trajecten opgestart. Deze trajecten worden op een agile manier in hechte samenwerking met de business gerealiseerd. In je rol als business analist werk je samen met collega’s aan het realiseren van nieuwe oplossingen, en het verder doorontwikkelen van het team voor de continuïteit van de bestaande oplossingen. 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Minimaal 2 jaar relevante en recente ervaring opgedaan in een relevante rol als Business Analist;
 • Ervaring met het werken in multidisciplinaire, zelfsturende teams;
 • Agile ontwikkelmethodieken (Scrum / IBM BPM Playback Methodology);
 • Communicatief vaardig en in staat snel te kunnen schakelen tussen de klant-, beheer- en ontwikkelorganisatie.

Wensen:

 • Sterk analytisch vermogen;
 • Organisatiesensiviteit/ stakeholder management skills;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel in Nederlands als in Engels);
 • Kennis modelleringstechnieken (UML).

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-11 11:13:23Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden