Business Analist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-1032
Startdatum:
01-01-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2 Jan 2020 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het NFI op zoek naar een Business Analist voor 36 uur in de week in Den Haag.

Beschrijving Opdrachtgever
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFIprofessionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Beschrijving directie/afdeling
Team Software-engineering bestaat ca 30 gedreven softwareontwikkelaars en testers. Samen werken we aan diverse projecten; voornamelijk voor de afdeling Digitale en Biometrische Sporen (DBS), maar ook voor andere onderdelen van het NFI. Vanwege de diversiteit aan opdrachtgevers ontwikkelen we een grote variëteit aan producten, zoals desktop-, Java- en webapplicaties en core libraries. Software die binnen het NFI, het ministerie van Justitie en Veiligheid, maar ook daarbuiten wordt gebruikt als hulpmiddel bij opsporing en bewijsvoering.
Binnen het team krijgt iedereen de ruimte voor het inbrengen van nieuwe ideeën om producten voor opsporing en bewijsvoering te verbeteren. Problemen pakken we zelfstandig aan, maar we helpen en versterken elkaar ook waar nodig.
Het team heeft een fijne, open en informele sfeer.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Binnen de Nederlandse strafrechtketen bestaat de noodzaak om op digitaal forensisch gebied de opsporingskracht en snelheid te vergroten met behoud van de forensische kwaliteit. Dit om aan de alsmaar groeiende en veranderde onderzoeksvraag te kunnen voldoen. In 2014 is door het NFI het platform Hansken ontworpen om in beslag genomen en gevorderde digitale dataverzamelingen inzichtelijk en toegankelijk te maken voor digitaal en tactisch onderzoekers. In de afgelopen jaren zijn delen van dit platform uitgerold en succesvol toegepast bij o.a. Politie en FIOD en heeft het zich nationaal bewezen in meer dan 500 zaakonderzoeken. Internationaal is er nu ook belangstelling voor het gebruik van het platform en wetenschappelijke wereld wil het platform inzetten voor R&D. Het NFI blijft Hansken doorontwikkelen en de forensische mogelijkheden ervan verder uitbreiden. Hansken moet dan ook hét data-analyseplatform worden dat breed in zaak-onderzoeken wordt toegepast door tactische rechercheurs van de (inter)nationale rechtshandhaving voor het inzichtelijk en toegankelijk maken van digitale data.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Voor de doorontwikkelingen van Hansken is een speciaal programma opgezet, waar jij als business analist samen met jouw collega’s binnen en buiten het NFI werkt aan innovatie en verdere uitbreiding van forensische mogelijkheden van Hansken. Het team waarin je komt te werken is hecht en kenmerkt zich door zijn open en directe sfeer en waar je elkaar helpt om samen te komen tot oplossingen van complexe casussen. Jij zorgt voor het schrijven van de epics en features voor één van de programmadoelen, namelijk de inzagefunctie. De inzagefunctie heeft als doel om o.a. de advocatuur en magistratur zelfstandig inzage te geven in de Hansken data en de wijze waarop het bewijs is afgeleid uit de data. Daarnaast help jij de Productowner bij het scherp krijgen van eisen en wensen van het platform. Het is een functie waar wij verwachten dat je zelfstandig te werk gaat, maar ook veel vrijheid krijgt om de epics goed te kunnen formuleren.  

Functie eisen en wensen

Harde Eisen:

 • Kennis van digitaal forensisch onderzoek 
 • Competenties:
   Teamspeler
   Communicatief vaardig
   Resultaatgericht
   Stressbestendig
   Flexibel
 • Beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de duur van het project Hansken, indicatie 12 maanden
 • Binnen 4 weken beschikbaar na gunning
 • Afgeronde opleiding HBO+
 • Aantoonbare ervaring (herleidbaar uit het CV) bij de Rijksoverheid
 • Minstens 3 jaar ervaring met epics/features op te stellen (duidelijk herleidbaar uit het CV)
 • Cursus Safe afgerond (Team/Lead/Agilist), inclusief diploma
 • In staat rapportage op stuurgroepniveau te kunnen maken
 • Minstens 3 jaar ervaring met ketenontwerp (herleidbaar uit cv)
 • Minstens 3 jaar ervaring met het analyseren en optimaliseren van gegevensstromen (herleidbaar uit het cv)

Wens:

 • Is in staat om samen met de Productowner wensen en eisen van scherp te stellen
 • Heeft een juridische opleiding afgerond
 • Kan goed zelfstandig werken in een vrije rol

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-12-09 07:37:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden