Business analist IV-keten | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1602
Startdatum:
16-07-2021
Verwachte einddatum:
16-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-06-2021 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de NFI op zoek naar een Business analist IV-keten op basis van 36 uur per week. 

Het NFI is op zoek naar een ervaren business analist voor project IV-keten Forensisch Onderzoek. De projectopdracht behelst het, in samenwerking met de ketenpartners OM en Politie, tot stand brengen van een effectieve ketenbrede informatievoorziening voor het forensisch onderzoek. Het project focus zich op zowel business als de informatievoorziening aanpassingen en omvat de volgende activiteiten voor de kandidaat:

 1. Implementatie van noodzakelijke aanpassingen en veranderingen in de werkprocessen van het NFI, als gevolg van efficiency verbetering in de keten en nieuwe IV toepassingen die worden ontwikkeld. Dit betreft:
  – Communiceren met en begeleiden van business- en product owners en materiedeskundigen om te komen tot gedragen behoeftestellingen;
  – Samenwerken in het multi-disciplinaire NFI projectteam;
  – Ophalen van procesinformatie binnen de organisatie;
  – In kaart brengen, analyseren en optimaliseren van werkprocessen;
  – Implementeren van (aangepaste) processen binnen de organisatie;
  – Ondersteunen van business- en product owners bij gebruikersacceptatie.
 2. Afstemming met andere NFI projecten, daar waar het verandering van werkwijze en informatie-uitwisseling betreft,. Dit betreft:
  – Samenwerken met business- en product owners en informatie- en business analisten van andere NFI projecten;
  – In kaart brengen, analyseren en optimaliseren van raakvlakken met andere NFI werkprocessen.
 3. Met de keten zal, daar waar het nieuwe voorzieningen en thema’s in de keten betreft, met de betrokken ketenpartners afgestemd en samengewerkt worden. Dit betreft:
  – Communiceren met en begeleiden van business- en product owners en materiedeskundigen om te komen tot gedragen ketenoplossingen;
  – Samenwerken met architecten, engineers en informatie- en business analisten van het ketenteam en ketenpartners;
  – In kaart brengen, analyseren en optimaliseren van raakvlakken met keten werkprocessen.

Je stelt werkprocessen binnen het forensisch proces op of je past ze aan op basis van behoeften van business owners, product owners en materiedeskundigen. Je begeleidt business owners, product owners en materiedeskundigen bij het articuleren van hun informatiebehoefte. 

Het forensisch proces ondersteunt de verschillende forensische onderzoeksoorten (zoals Drugsonderzoek, DNA / Humaan biologisch onderzoek, digitale sporen onderzoek, Geneeskundig / Pathologisch onderzoek, etc.). Voor elke onderzoeksoort is een werkproces opgesteld. 

Je bent actief betrokken bij het vertalen van gebruikerswensen naar oplossingen. Je hebt daarbij direct contact met materiedeskundigen waardoor je een goed beeld hebt van de daadwerkelijke behoefte.  

Je maakt onderdeel uit van het projectteam Effectieve IV-keten FO, je draait mee in een DevOps team en je vertegenwoordigt het NFI in keten werksessies. 

Achtergrond opdracht:
Het project is onderdeel van een breder programma, waarin samen met ketenpartners Politie en Openbaar Ministerie, gewerkt wordt aan verbeteringen in het gezamenlijk werkproces en de keten informatievoorziening. Gestreefd wordt naar een efficiëntere uitwisseling van gegevens tussen partijen. Op basis van een project start architectuur, een uitgewerkt ketenproces én een programmaplan, zal dit jaar gestart worden met iteraties van productontwikkeling, om te komen tot werkende oplossingen die meerwaarde leveren voor de keten.

De manager Informatievoorziening is de inhurende manager. De functionele aansturing gebeurt door de projectmanager IV-keten FO.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur richting Bedrijfskunde of Criminologie;
 • Je hebt een afgeronde Lean opleiding (minimaal Green Belt)
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met procesanalyse en procesontwerp;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met Business Process Modeling Notation (BPMN);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als Businessanalist (of gelijkwaardig) binnen een grote (1000+) (semi) overheidsorganisatie;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het implementeren van processen binnen Informatie-/Fysieke Beveiliging;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken binnen een agile omgeving;
 • Je hebt kennis van agile methoden (SCRUM master certificering of vergelijkbare agile certificeringen) en weet te communiceren met agile teams;
 • Competenties: – Probleemanalyse: Signaleert knelpunten, ontrafelt en legt verbanden tussen vraagstukken, zoekt en herkent oplossingen; – Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid: Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijke taal; – Resultaatgerichtheid: Maakt een vertaalslag van doelen naar beoogde resultaten en weet deze op een efficiënte en effectieve wijze te realiseren. Toont zich aanspreekbaar op resultaten; – Samenwerken: Heeft oog voor het projectbelang en draagt (pro-)actief bij aan het projectresultaat; – Betrokkenheid: Identificeert zich met het op te leveren projectresultaat, voelt zich nauw betrokken en laat dit zien; – Betrokkenheid: Heeft niet alleen oog voor het projectbelang, maar ook voor de transitie van processen naar de staande organisatie.

Wensen:

 • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring in het openbare orde en veiligheidsdomein en bij voorkeur bij NFI, Politie e/o Openbaar Ministerie;
 • Je hebt relevante ervaring heeft met het werken onder architectuur binnen de Rijksoverheid;
 • Je hebt ervaring met of bij forensische onderzoeksorganisaties;
 • Je hebt ervaring met het samenwerken met partners/partijen in de strafrechtketen op het gebied van keteninformatievoorziening.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-25 07:50:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden