Business Analist OM | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0119
Startdatum:
23-03-2020
Verwachte einddatum:
19-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
Gemiddeld 32 uur per week
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
3 Mar 2020 3:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Voor het Openbaar Ministerie zijn wij op zoek naar een Business Analist die vanaf 23 maart op basis van 32 uur per week gemiddeld inzetbaar is.

Opdrachtgever

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast is er een Landelijk Parket dat zich richt op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, en een Functioneel Parket dat criminaliteit bestrijdt op het gebied van milieu, economie en fraude. Op de tien arrondissementsparketten beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, de enkele honderdduizenden zaken die jaarlijks binnenkomen. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vier vestigingen van het Ressortsparket. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM ‘advocaatgeneraal’. De parketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en aan het hoofd van een ressortsparket staat de hoofdadvocaat-generaal. De landelijke leiding van het OM berust bij het College van procureurs-generaal (het College) in Den Haag. De minister van Justitie en Veiligheid is politiek verantwoordelijk voor het OM. Hij bepaalt samen met het College de prioriteiten in de opsporing en vervolging. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl.

Beschrijving directie/afdeling

In opdracht van de samenwerkende organisaties Openbaar Ministerie en de Rechtspraak zijn geautomatiseerde systemen ontwikkeld ter ondersteuning van de onderzoeksfase (dit is de fase die loopt voorafgaand aan (en vaak ook doorloopt gedurende) de vervolgingsfase. Een belangrijke functionaliteit die het werkproces in de onderzoeks- en vervolgingsfase moet innoveren is de mogelijkheid tot uitwisseling van gegevens met de politie en bijzondere opsporingsdiensten en het toepassen van een rechtsgeldige elektronische handtekening. In zowel de toepassing van de elektronische handtekening (in de systemen voor Onderzoeken en de vervolgingsfase; GPS) als in de voorbereidingen op de uitwisseling van gegevens met politie en opsporingsdiensten heeft de ProductOwner een leidende rol in de prioriteitstelling van de scrumteams die hier invulling aan geven.

Beschrijving dienst, aanleiding en doel

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar business analist die breed inzetbaar is in de ontwikkeltrajecten die lopen. Zowel de module Onderzoeken als elektronische handtekening in GPS moeten 2020 landelijk operationeel zijn. De beide projecten maken onderdeel uit van een breder programma dat zich richt op de digitalisering van processen in de strafrechtketen.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden

Als business analist is het de taak om vraagstukken uit te werken die liggen op het snijvlak van de het primaire proces en de functionaliteit. De business analist werkt nauw samen met de business projectleiders voor GPS, de elektronische handtekening en de module Onderzoeken. Het doel is de 6 invoeringen op meerdere locaties te helpen voorbereiden en gedurende de invoeringsperiode actief te adviseren over de inrichting van de OM-specifieke werkprocessen in het onderzoeks- en vervolgingsfase die tijdens de invoering worden geraakt. Kennis van het uitwerken van verschillende business-processen in relatie tot functionele behoeften is hiervoor een vereiste. Het kunnen overleggen met gebruikers uit verschillende parketten om eisen en wensen om te zetten in operationele werkprocessen maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van deze opdracht.

De business analist wordt betrokken wordt door de business projectleiders betrokken bij de planvorming, voorbereiding. In algemene zin begrijpt en beheerst hij/zij het speelveld, het proces en de technologie die relevant zijn voor het project en staat daarmee garant voor de juiste analyse, advisering en begeleiding. Tevens is de business analist in staat om creëren te laten ontstaan voor de analyses, adviezen en inrichtingsvoorstellen die hij/zij uitwerkt. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarvoor een absolute vereiste. De business analist is in staat om een brug te kunnen slaan tussen het projectbelang, de belangen van de parketten en de mogelijkheden van de IT-voorzieningen.

Functie eisen en wensen

Eisen

Een afgeronde opleiding op HBO.
Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring in vergelijkbare opdrachten.
Minimaal 3 jaar of meer aantoonbare ervaring als trainer / workshop facilitator.
Minimaal 5 jaar of meer aantoonbare ervaring met strafrecht processen in de onderzoeks- en vervolgingsfase.
Minimaal 5 jaar of meer aantoonbare relevante ervaring met vergelijkbare opdrachten op het snijvlak van business en it.
Gecertifieerde opleiding in projectmatig werken, zoals lean 6 sigma, IPMA of Prince 2.
Kennis en affiniteit van IT systemen en processen.

Wens

De kandidaat heeft werkervaring binnen de justitie strafrechtketen.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-24 07:25:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden