Business Analist | Zwolle

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2021-1424
Startdatum:
25-05-2021
Verwachte einddatum:
30-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18-05-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur per week.

Wij zoeken een analist die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders.

De gezochte analist zal de volgende werkzaamheden moeten verrichten:

 • Analyseren (functioneel en non functionals) van functionaliteiten voor de realisatie en doorontwikkeling van beide UP’s;
 • FIT / GAP in functionaliteit van regelingen t.o.v UPNL en het evt. beschrijven van requirements en user stories voor aanvullende functionaliteiten;
 • Analyseren van de uitvoeringsprocessen van de betreffende regelingen, en businessconcepten en deze in overleg met ontwerpers, bouwers en testers, vertalen naar functionele specificaties voor de implementatie van regelingen;
 • Herinrichten en beschrijven van medewerker- en klantprocessen samen met de business (et opleveren van een procesmodel voor de inrichting van de IV);
 • In staat zijn om mee te werken / mee te schrijven aan Business Cases, Adviesstukken, Besluitvoorvormende notities.

Achtergrond opdracht:
RVO heeft de applicatie UPNL ontwikkeld als nieuw basisplatform voor zaakgericht werken bij de uitvoering van haar uitvoeringsprocessen. Op het platform zijn inmiddels tientallen regelingen in productie genomen. De komende periode wil RVO de applicatie verder ontwikkelen met de ambitie om meer regelingen naar productie te brengen. Het live brengen van regelingen en nieuwe functionaliteit vereist slim vertalen van user stories naar concepten en functionaliteit in UPNL.

Daarnaast zijn diverse ondersteunende koppelingen ontwikkeld, die onder andere het berichtenverkeer en het geautomatiseerd afhandelen van verplichtingen in de financiële administratie met het UPNL platform verbinden en ondersteunen. De inregelmodule en ondersteunende koppelingen zijn voorzien van configureerbare parameters. Dat is in lijn met het concept om met de inregelmodule ook nieuwe openstellingen van bestaande regelingen of nieuwe regelingen te kunnen configureren (ook wel: inregelen).

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou. 

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op. Klik hieronder voor het bekijken van de video van RVO.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Opleiding bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica, ICT of andere relevante IV-opleiding op HBO+ of WO niveau;
 • Procesmodellering (BPMN2), datamodellering;
 • Kennis van NORA (overheidsarchitectuur), kennis van Informatiebeveiliging;
 • Requirements kunnen eliciteren, prioriteren, impact analyse maken;
 • WO Informatiekunde / bedrijfskkunde / relevantie IT/ICT/IV-master (5 jaar);
 • Je hebt ruim 5 jaar ervaring met business en informatieanalyse in complexe organisaties met veranderingsvraagstukken;
 • Je hebt ruim 5 jaar aantoonbare ervaring als analist mbt : bedrijfsprocessen, informatiestromen en het opstellen van probleemanalyses, verandervoorstellen, gevolgenanalyses;
 • Werkervaring met ICT projecten op basis van Agile Scrum (5 jaar).

Wensen:

 • Competenties: – Zelfstandig kunnen werken; – Maakt zich materie snel eigen; – Resultaatgericht; – Pragmatisch; – Helder communiceren en toont hier initiatief in; – Analytisch; – Gevoel voor Humor;
 • Kennis van de AVG wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende ontwerpeisen;
 • Goede kennis van Wetten en regelingen uitgevoerd bij de rijksoverheid (subsidies, fiscale regelingen);
 • Je hebt kennis van modelleringstechnieken (liefst Blueriq versie 10 of hoger) is een pré;
 • Overige functiewensen: – Dynamic case management; – Rule based solutions; – Applicatiearchitectuur; – Systeemontwikkeling; – Ervaren in interactie met de business om zodoende vorm en inhoud te geven aan de vertaling van business wensen naar systeeminrichting.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-14 13:35:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden