Business architect | Almelo

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2018-2876
Startdatum:
28-01-2019
Verwachte einddatum:
31-07-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
9 Jan 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Justitiële Informatiedienst (Justid) op zoek naar een Business Architect in Almelo voor 16 uur in de week

Beschrijving Opdrachtgever
De Justitiële Informatiedienst (Justid) maakt het integer en integraal persoonsbeeld binnen de justitiële ketens toegankelijk door digitale justitiële informatie voor de ketenpartners te ontsluiten: veilig, op tijd, op maat en op niveau. Zij faciliteert daarmee de informatie-uitwisseling in de keten en biedt een actieve ondersteuning aan ketenwerkprocessen. Tijdige en juiste informatie voor de partners maakt rechtspleging effectiever en efficiënter wat uiteindelijk bijdraagt aan een veilige en rechtvaardige samenleving.

Beschrijving projectorganisatie
Met de strafrecht ketenpartners wordt een gezamenlijke probleemanalyse, oplossingsstrategie en inrichtingsvoorstel voor een Informatierotonde (nieuw/bestaand) uitgewerkt. Hieronder een nadere omschrijving van het project.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
De zelfstandige organisaties in de strafrechtketen investeren volop om de professionals bij hun taak in het bedrijfsproces van hun eigen organisatie heel gericht met IV te ondersteunen om zo opgave gerichte versnelling in de eigen organisatie te realiseren (1e niveau). De professional levert zijn bijdrage echter ook in de bedrijfsprocesketen van strafrechtketen als geheel (2e niveau). De bedrijfsprocesketen als geheel, dient ook gericht met IV ondersteund te worden om opgave gerichte versnelling van de hele keten mogelijk te maken.

De strafrechtketen als samenwerkingsverband tussen zelfstandige organisatie heeft zichzelf daartoe te organiseren. Want alleen samen kunnen deze uitdagingen -de grootschalige informatie uitwisseling tussen de bedrijfsprocessen van de zelfstandige organisaties- aangegaan worden teneinde effectief te kunnen functioneren in de huidige en toekomstige netwerkomgeving.
De kloof tussen wat in de genetwerkte strafrechtketen feitelijk aan grootschalige informatieuitwisseling gedaan wordt en wat nodig is, kan daarmee terug gedrongen worden en het vermogen van de strafrechtketen om maatschappelijke problemen aan te pakken zal daarmee vergroot worden.

Een uitgewerkt inrichtingsvoorstel zal aan de Opdrachtgever worden aangeboden en vormt de basis om te komen tot de situatie waarin:
1. Alle partijen in de uitwisseling van hun informatie ontzorgt (knooppunt).
2. Data van de bedrijfsprocesketen zodanig organiseert dat de professional data gedreven en informatie gestuurd zijn taken kan uitvoeren (overbruggen breukvlakken, gezamenlijk niveau: 1 ketenbron, 1 ketenwaarheid dichterbij brengen)
3. De zelforganisatie van samenwerkingsverbanden stimuleert (betekenis geven, spelregels en kaderstelling afspreken).
4. Daarnaast worden een of meerdere prototypen uitgewerkt die verschillende oplossingen vanuit het adviesrapport simuleren.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
De Justitiële Informatiedienst is op zoek naar een ervaren Business Architect die met zijn ervaring als Enterprise architect en strategisch adviseur de connectie gaat leggen tussen de verschillende niveaus; bestuurlijk, architectuur en professionals. Deze connectie maken door gebruik te maken van zelf op te stellen modellen en grafische weergaven. Daarnaast zal de Business Architect ook actief een bijdrage leveren aan het opstellen van het uiteindelijke adviesrapport.

Functie eisen

 • De kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 16 uur per week voor de periode van zes maanden (KO)
 • De Kandidaat heeft minimaal een afgeronde Universitaire opleiding (KO)
 • De Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 10 jaar recente ervaring als architect. (KO)
 • De Kandidaat heeft minimaal 3 jaar recente ervaring met het justitiewerkveld en bij voorkeur in de strafrechtsketen (KO)
 • De Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken in een politiek bestuurlijk domein (KO)
 • De Kandidaat heeft aantoonbaar ervaring als gesprekspartner op CIO-niveau (KO)
 • De Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring bij de Rijksoverheid met bestuurlijke interventies voor het ontwerpen en invoeren van keteninformatie-infrastructuren (KO)
 • De Kandidaat is per 28-1-2019 beschikbaar (KO)
 • De kandidaat heeft meer dan 15 jaar kennis en ervaring als architect
 • De kandidaat met meer dan 5 jaar kennis en ervaring met het werken in een bestuurlijke complexe omgeving
 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met het inrichten van een keteninformatiestructuur 
 • Bij eventuele gunning levert de kandidaat een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst.
 • Bij eventuele gunning levert de kandidaat zo snel mogelijk na startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldige VOG in, welke niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, MS word en max 5 pagina’s 

Gesprekken vinden plaats in week 3 van 2019

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-19 11:07:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden