Business Architect | Omgeving van Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Omgeving van Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0366
Startdatum:
01-09-2020
Verwachte einddatum:
30-11-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36 uur
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23 Jun 2020 2:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Als Business Architect binnen het CIO office werk je samen met andere architecten en diverse interne data- en IT partijen,  aan domein of solution architecturen.  Je beweegt hierbij op alle lagen van TOGAF maar je zult vooral ook waarde toevoegen als het  gaat om de Business- Applicatie- en Data Architectuur.  Je vertaalt daarbij de behoeften, al dan niet ingegeven door wettelijke kaders, naar uitvoerbare en goede oplossingen die in lijn zijn met de mogelijkheden en standaarden van de in ontwikkeling zijnde Enterprise Architectuur.  Als zodanig help je werkende wijs mee deze Enterprise Architectuur verder vorm te geven en actief uit te dragen. Je bent, als business architect, niet alleen sterk in het formuleren én uitdragen van de domein of solution architectuur maar bovendien kun je deze -uiteindelijk als features- goed laten landen in een of meerdere van onze DevOps teams.

Je vindt het leuk snel inzicht te verkrijgen in complexe verbanden en komt met creatieve oplossingen. Met jouw aanstekelijke enthousiasme en vakkennis neem je collega’s mee in de best passende concepten en architectuur bouwblokken. Je bent ondernemend en vindt het leuk en uitdagend om de mee te helpen de Enterprise Architectuur verder te ontwikkelen en professionaliseren. Net zo makkelijk spar je met IT’ers, projectmanagers, Leidinggevenden en Directieleden met een daarop afgestemd inlevingsvermogen en vocabulaire.

Als één van de grootste data verwerkende uitvoeringsorganisaties van BZK, hebben we de wens en ambitie geuit om nog meer waarde uit onze data te halen én tegelijkertijd te kunnen blijven voldoen aan de eisen die vanuit de wettelijke kaders gesteld zijn.  

Het is belangrijker dan ooit om te kunnen blijven anticiperen op de toenemende (technologische) complexiteit en mogelijkheden, niet in de laatste plaats vanwege de exponentiele groei in volume en aard van datastromen. Dit vereist structureel aandacht voor doordachte technologie- en inrichtingskeuzes om onze toekomstige wendbaarheid te kunnen blijven garanderen. Enterprise-Architectuur is daarbij een belangrijk hulpmiddel om alle componenten van de Informatie Voorziening in samenhang te beschouwen, doordenken, te ontwikkelen en beoordelen. We willen continue zicht houden op deze samenhang en doordachte richtinggevende (ontwerp) kaders en standaarden afspreken zodat deze samenhang geborgd blijft. Alleen dan kunnen we in de toenemende complexe verknooptheid van ons data- en applicatielandschap, wendbaar, anticiperend en aantoonbaar compliant blijven. 

Het IV/IT domein strekt zich uit van standaardpakketten tot en met zelfbouw van geavanceerde applicaties en van meer traditionele dataomgevingen tot en met uitgebreidere Big Data omgevingen waarin batch en real-time datastromen worden verwerkt. Er zijn meerdere interne leveranciers van data- en applicatie producten. Het merendeel van deze applicatie- en dataproducten wordt volledig in eigen beheer ontwikkeld.

Eisen en wensen voor de functie

Eisen:

  • Bachelor Bedrijfskundige Informatica/WO-masterdiploma, bij voorkeur in een bètarichting zoals informatica of wiskunde.
  • TOGAF Practioner; NORA (geen certificering); MARIJ (geen certificering); Archimate Foundation & Practioner
  • Je hebt kennis van en ervaring met TOGAF, ArchiMate, Mavim, Scaled Agile Framework en NORA.
  • Je hebt kennis van en ervaring met Service Georienteerde Architecturen
  • Je moet en kunt bewegen op alle lagen van TOGAF maar bent vooral thuis in de Business (Business Capability Modeling), Applicatie en Data Architectuur.
  • Je hebt kennis van dominante ontwikkelingen in de technologie en markt en je kunt die kennis concreet toepassen. Je hebt gedegen kennis van en ruime ervaring met het maken en beheren van IV/IT-architectuur en je hebt goede kennis van relevante architectuuraspecten, zoals producten en diensten, processen, organisatie en gegevens. (5 jaar)
  • Je hebt ervaring met het inrichten van voortbrenging, levering en beheerprocessen en IT-voorzieningen voor (onder andere) massale geautomatiseerde gegevensverwerking binnen de overheid of andere grote organisatie. (5 jaar)
  • Je hebt kennis en ervaring met Big Data processing binnen het HADOOP ecosysteem (3 jaar)

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-19 14:58:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden