Business architect | Zwolle

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2021-1007
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
31-07-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Jan 2021 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Business architect op basis van 36 uur per week. 

Met de invoering van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (nGLB of GLB21-27) vindt een substantiële wijziging plaats in zowel de klantinteractie (veelal de agrarisch ondernemer) van controleren naar faciliteren, als de verwerking, als de verantwoording. Deze verandering heeft majeure impact op zowel de business processen, als de ondersteunende informatievoorziening (applicatie-architectuur en dataarchitectuur. Voor de twee eerstgenoemde gebieden (Proces- & applicatie-architectuur) is RVO op zoek naar een senior Business Architect.

Als Business architect ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een toekomstbestendige business architectuur. Je zoekt hierin actief de samenwerking met de key stakehoders. Dit behelst een generieke business architectuur voor het nGLB-domein maar ook daarin passende architectuur op opdrachtniveau voor projecten die in het nGLB-domein worden gerealiseerd. Je bent als architect adviseur van het programmamanagement GLB21-27 en opereert binnen de kaders van RVO (CIO-Office). Je brengt samenhang op strategisch niveau tussen missie, bedrijfsdoelstellingen en de benodigde informatievoorziening voor GLB-domein binnen RVO.nl.

Als architect stel je de informatiearchitectuur op en beheert die architectuur. Daarmee vorm je een belangrijke schakel tussen de bedrijfsvisie enerzijds, en de benodigde aanpassingen aan het IV landschap die realisatie van deze visie ondersteunen anderzijds. Je hebt dan ook zicht op de huidige vorm en status en de gewenste vorm en status van het IV landschap en de business processen (IST en SOLL) en weet deze te vertalen naar stappen (delta’s) om tot het doel landschap te komen.

Dit vraagt om het organiseren van de totstandkoming van de voor uniformering en hergebruik benodigde standaarden en één RVO.nl informatiearchitectuur passend in de RVO.nl informatiearchitectuur, door:

 • Nieuwe ontwikkelingen in het GLB domein te vertalen naar de GLB-informatiearchitectuur;
 • Het formuleren van een visie op informatiebeleid voor GEO-domein binnen RVO.nl;
 • De ontwikkeling van een GLB-informatieplanning, roadmap en architectuur;
 • Het bewaken van aansluiting op architectuur (regelingen strategie, toets + advies projecten);
 • Het uitdragen van informatiebeleids- en architectuurkaders;
 • Afstemming architecturen van RVO.nl binnen EZK/LNV/DICTU;
 • Borging en besturing volgens kaders van CIO Office. 

Achtergrond opdracht:
Binnen het IV-domein Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zijn wij op zoek naar een business-architect. Als business-architect vervul je de rol van een strategische spin in het organisatieweb!

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • TOGAF Practitioner, NORA (geen certificering);
 • HBO Bedrijfskunde/Informatica;
 • Business Information Management Foundation;
 • Je hebt ruim 5 jaar kennis en ervaring op gebied van informatie-, proces- en applicatiearchitectuur;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met complexe politiek gevoelige ontwikkel/implementatie trajecten;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met Enterprise Architectuur.

Wensen:

 • Competenties: analyse, creativiteit, humor, netwerkvaardigheden, omgevingsbewustzijn, organisatie-sensitiviteit, bestuurs-sensitiviteit, overtuigingskracht, plannen & organiseren, goed luisteren en communiceren, kunnen verbinden en organiseren van samenwerking in een door de politiek gedreven organisatie. Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief, kunnen omgaan met onzekerheden Bedreven in het afwisselen van leidend en ondersteunend handelen. Zowel vaardig op directie en management niveau als ook met technische mensen kunnen communiceren en afstemmen;
 • Ervaring bij een grotere (overheids-)organisatie in de rol van businessarchitect;
 • Agile/ Scrum / SAFe;
 • Kennis en ervaring met AVG en IB in relatie tot architectuur.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestigingen Zwolle/Assen. De kandidaat moet er rekening mee houden dat ca 4 keer per maand reizen naar de vestiging Den Haag nodig is om daar werkzaamheden te verrichten. In verband met de coronamaatregelen wordt bij RVO tot nader order thuis gewerkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-05 08:39:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden