Business Controller | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0323
Startdatum:
18-03-2019
Verwachte einddatum:
18-06-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is op zoek naar een senior business controller voor de NS voor max. 24 uur per week.

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. We bevorderen het gebruik van het openbaar vervoer en houden Nederland mobiel. Onze reizigers staan in al onze activiteiten centraal en we werken voor hen aan een zo aangenaam mogelijke reis van deur tot deur.
Onze 34.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor betrouwbaar reizigersvervoer, comfortabele treinen en bussen, levendige stations en stationsgebieden. Samen met onze OV-partners werken we continu aan de verbetering van het reizen per trein. NS is actief in zowel reizigersvervoer als in stations ontwikkeling en -exploitatie en behaalt daarmee een omzet van € 5 miljard. 88% daarvan komt uit het reizigersvervoer. Met onze activiteiten in het buitenland verdienen we geld, leren we hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren en bereiden we ons voor op de mogelijke verdere liberalisering van de spoormarkt. Zo dragen ze bij aan de bedrijfsdoelstellingen van NS.
De afdeling Business Control Concernstaven verzorgt de Business Control functie voor de IT en Staforganisatie van NS. De afdeling bestaat uit 5 controllers in verschillende rollen / aandachtgebieden. De Concernstaven hebben een omvang van ongeveer € 500 miljoen euro en bestaat uit meer dan 2000 medewerkers. De Staforganisaties zijn op dit moment sterk in beweging als gevolg van kostenbesparingsdoelstellingen en diverse verandertrajecten.

Zo werkt het
Ben jij als sparringpartner in staat om de IT afdeling te voorzien van inhoudelijke initiatieven en adviezen die NS verder brengen? Neem jij invloed op de afweging tussen operationele performance en financieel rendement? Weet jij de brug te slaan tussen de verschillende ketenpartners binnen NS?
De IT afdeling is bezig met een transitie naar Agile werken. Vanuit Finance leveren we hieraan graag onze bijdrage door het aansluiten van onze planning & control processen om deze transitie te faciliteren. Jij denkt mee en neemt hierop invloed in je rol als sparringpartner van de business. Daarnaast ben je bezig met de maandelijkse rapportage en duiden van de KPI-ontwikkeling (financieel en niet-financieel). Binnen de business control afdeling is optimaliseren van processen belangrijk: zowel qua proces als inhoud zijn er nog mogelijkheden tot verbetering. Hierbij betrek je nadrukkelijk collega’s die verantwoordelijk zijn voor de verschillende deelgebieden zoals bijvoorbeeld financial control en project control.

Functie eisen

Harde eisen:

  • Beschikt over een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting van BE, aangevuld met RC/RA;
  • Minimaal 5 jaar relevante en recente werkervaring heeft als Business Controller;
  • Ervaring heeft als business controller binnen een IT domein;

NS heeft een inhuurreglement om te voldoen aan wet- en regelgeving op basis van de volgende voorwaarden:
• Kandidaat gaat akkoord met een achtergrondonderzoek voor start van de opdracht (VOG, geheimhoudingsverklaring en vragenlijst)
• Kandidaat heeft de afgelopen twee jaar geen arbeidscontract bij NS gehad
• Kandidaat is in de afgelopen twee jaar niet aaneengesloten door NS ingehuurd (na een inhuurperiode van twee jaar eist NS een onderbreking van minimaal zes maanden)

Je blinkt uit in het maken van verbinding met de ketenpartners waar je mee samenwerkt. Je hebt een scherp oog voor verbetertrajecten en pakt deze proactief en in gezamenlijkheid op. Ook in een complexe werkomgeving weet jij je weg te vinden. Je bent analytisch sterk en doorgrondt nieuwe onderwerpen snel. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden en helikopterview ben jij in staat om processen vorm te geven zodat deze tot de gewenste resultaten leiden.  

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties:

  • Impact
  • Verantwoordelijkheid
  • Visie
  • Analytisch

Aanvullende informatie

Selectiegesprekken data en/of info: donderdagmiddag 14-3 of maandag 18-3 

Opmaak cv:

  • In het Nederlands;
  • In Word;
  • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-07 13:15:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden