Business Intelligence Informatie Analist | Arnhem

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Arnhem
Aanvraagnummer:
A2020-0268
Startdatum:
01-07-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 May 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Provincie Gelderland op zoek naar een Business Intelligence Informatie Analist op basis van 36 uur per week. 

Ruim 1100 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling. Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het provinciale ict-beleid. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak.

Het I&A cluster Business Intelligence is met 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie.

Voor het cluster zijn wij op zoek naar een ervaren Business Intelligence Informatie Analist die tijdelijk ons team komt versterken.

Verantwoordelijkheden:
De Informatie analist stelt samen met gebruikers en opdrachtgevers de functionele specificaties op waaraan een Business Intelligence informatievoorziening moet voldoen. De Informatie analist analyseert de eisen en stelt de wensen van de gebruikers vast. De functionele specificaties worden vertaald in een functioneel ontwerp van het nieuwe systeem. De Informatie analist beheert en onderhoudt het ontwerp en begeleidt het opstellen van het technisch ontwerp. De Informatie analist is sparringpartner voor de architect en de cluster coördinator, is verantwoordelijk voor het totale ontwerp traject en draagt zorg voor de benodigde planning en kwaliteitsbewaking.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Vertalen van informatievraagstukken naar business intelligence oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden binnen een bestaande BI architectuur;
 • Uitvoeren van complexe informatie-analyses. Afstemmen met klanten-vertegenwoordigers over de inhoudelijke behoeften en deze vertalen naar beschrijvingen en modellen op het niveau van functioneel ontwerp;
 • Opstellen van rapportage- en kubusspecificaties;
 • Uitvoeren van bron analyses en het ontwerpen van data transformaties;
 • Ontwerpen van datamarts in de vorm van kubussen;
 • Ontwerpen van datamarts in de vorm van relationele stermodellen in SQLServer;
 • Ondersteunen van ontwikkelaars bij correcte interpretatie en vertaling naar technische oplossingen;
 • Opleiden van eindgebruikers;
 • Begeleiden van gebruikersacceptatietesten;
 • Kennisoverdracht en –borging bij betrokken medewerkers en afdelingen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding in de richting van Bedrijfskundige Informatica of over een afgeronde hbo- of academische opleiding in een vergelijkbare richting. Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar;
 • Je bent de afgelopen twee jaar niet in dienst geweest van de Provincie Gelderland;
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2013-2020) met complexe business intelligence – informatievraagstukken. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) minimaal twee opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet;
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2013-2020) met dimensioneel modelleren (sterschema/snowflake). Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar voldoet. Mocht u daartoe relevante opleidingen/cursussen gevolgd hebben, benoem dan de naam van het opleidingsinstituut, de plaats en het afstudeerjaar.

Aanvullende informatie

Graag ontvangen wij een cv van maximaal 5 pagina’s A4. Indien je cv (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4’s, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4’s beoordeeld, waarna de overige A4’s buiten de beoordeling worden gehouden. Het cv is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat.

In het cv dien je te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

NB. Het cv dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dien je, indien van toepassing, bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld “toelichting” van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het cv en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit zal leiden tot uitsluiting. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-05-13 12:54:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden