Business Intelligence Specialist | Amsterdam en vanuit huis

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam en vanuit huis
Aanvraagnummer:
A2020-0541
Startdatum:
16-11-2020
Verwachte einddatum:
16-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28 Oct 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Waternet op zoek naar een Business Intelligence Specialist op basis van 36 uur per week.

In jouw rol zorg je ervoor dat processen datagedreven bestuurd en verbeterd kunnen worden. Door de gewenste inzichten van jouw stakeholders op te halen en deze te vertalen naar rapportages en dashboards creëer je nieuwe inzichten en waarde voor onze organisatie.

Waar nodig ontwerp je nieuwe oplossingen die ons in staat stellen om in de meer complexe behoefte van onze gebruikers te voorzien. Je hebt uitgebreide kennis van Microsoft Power BI en ruime ervaring met het functioneren binnen een Business Intelligence team. Je bent in staat om ons team te coachen bij het optimaal gebruik van Power BI en zoekt samen met hen naar nieuwe en innovatieve manieren om Power BI in te zetten binnen Waternet.

Jouw dagelijkse werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

 • Samen met de business wensen en informatiebehoeften in kaart brengen;
 • Ontwerpen van nieuwe business georiënteerde oplossingen in het Microsoft Power Platform;
 • Samenwerken met de ontwikkelaars van het datawarehouse en leveren van input en specificaties;
 • Ontwikkelen van rapporten en dashboards met behulp van Power BI;
 • Coachen van teamleden/organisatie op het vlak van Power BI;
 • Het begeleiden van Waternet bij de uitrol van Self Service BI;
 • Actief bijdragen aan integratie van Power BI binnen de organisatie;
 • Adviseren omtrent strategische architectuur keuzes.

Beschrijving afdeling:
Binnen Domein Datapunt werken 5 Agile-teams (multidisciplinair en zelfsturend) in tweewekelijkse sprints aan diverse data-gerelateerde producten en diensten, zoals een datawarehouse, BI-oplossingen, API’s en machine learning.

Team Data Visualisatie is één van de Agile-teams en heeft als kerntaak het opwerken van data tot informatieproducten op een toegankelijke, herbruikbare, bekende en deelbare wijze. De door het team ontwikkelde dashboards en rapportages ragen bij aan inzicht, sturing en control binnen Waternet. Power BI is gekozen als het doel platform voor zowel visualisaties als Self Service BI en fungeert sinds 2018 als onze primaire rapportage-omgeving met 200+ gebruikers.

Om de bedrijfsbrede doelstellingen van Waternet te behalen willen we vanaf 2020 volledig datagedreven werken. Dat betekent dat we streven naar een volledig op feiten gebaseerde besluitvorming, waarmee we onze processen beter en goedkoper kunnen inrichten, besluitvorming en sturing efficiënter en effectiever worden en eindgebruikers beter bediend worden. Daarbij borgen we de veiligheid en betrouwbaarheid van data en informatie.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • In het bezit van een HBO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar als Business Intelligence Specialist, waarvan minimaal 2 jaar ervaring met Microsoft Power BI;
 • Kennis van en minimaal 2 jaar ervaring met Microsoft Power Apps. Minimaal 2 jaar ervaring met het ontwerpen en gebruiken van dimensionele datamodellen;
 • Kennis van en minimaal 5 jaar ervaring met Microsoft SQL Server. En je hebt kennis van en ervaring opgedaan met T-SQL (minimaal 5 jaar ervaring) en DAX (minimaal 2 jaar ervaring);
 • Ervaring met het opzetten en geven van trainingen en het coachen van teamleden binnen de Microsoft BI stack (waaronder Power BI, Power Apps, Power Automate, Datawarehouse architectuur en datamodellen);
 • Ervaring met het begeleiden van de organisatie met de uitrol van Self Service BI;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je dient te beschikken over de volgende competenties: 1. Samenwerken: Betrekt belangrijke partijen bij de besluitvorming, 2. Flexibel: Kan van tactiek veranderen, wanneer de aanvankelijke tactiek niet blijkt te werken, 3. Professionaliteit: Legt verantwoording af voor het gerealiseerde kwaliteitsniveau van producten/ diensten en processen van de afdeling, 4. Onafhankelijk: Onderneemt zelf actie bij problemen en handelt hiernaar, 5. Interactief binnen de organisatie: Toetst de gevolgen van beslissingen voor de organisatie, alvorens deze te nemen, 6. Communicatief: Kan strategische informatie begrijpelijk overbrengen Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wensen:

 • Je hebt ervaring met Microsoft SQL Server Analysis Services. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Je hebt ervaring met Agile werken. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Ervaring met Power BI Premium.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 november 2020 tussen 09:30 en 12:30 uur (gelieve hier rekening mee te houden). Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-19 12:51:35

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden