Business Projectleider IAM | Den Haag

Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
1729
Startdatum:
29-01-2018
Verwachte einddatum:
31-01-2019
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24-01-2018 10:00
Contactpersoon Quest4:
Sebastiaan Zonneveld
Telefoonnummer:
0625054478

Functie omschrijving

Organisatorische context en cultuur
Het ministerie van Economische Zaken staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Achtergrond opdracht
Met het aantreden van het nieuwe kabinet Rutte III is het ministerie dat we voorheen kende als Ministerie van Economische Zaken opgesplitst in Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In november/december 2017 is een onderzoek gedaan naar de impact die het inrichten van twee volwaardig functionerende ministeries heeft op de bestaande ICT-systemen. Voor verschillende domeinen, identiteits- en toegangsmanagement, is deze fors en bovendien tijdkritisch.
Om het identiteits- en toegangsmanagement – het geheel aan beleid, verantwoordelijkheden, processen en hulpmiddelen dat organisaties in staat stelt om de identificatie en authenticatie van personen te faciliteren, te beheren en te controleren – aan te passen is een herzien of nieuw organisatiebesluit vereist. Technisch gezien lijkt het voor de hand te liggen om het systeem van EZK te kopiëren voor LNV en zo met twee gescheiden systemen te werken. Het is noodzakelijk zo snel mogelijk te onderzoeken of deze technische oplossing haalbaar is of wat het eventuele alternatief is. Snelheid is mede geboden omdat deze systemen informatie leveren over organisaties en populaties aan systemen zoals de werkplek, Rijksadresgids, P-Direkt, de financiële administratie, DoMuS etc.

Opdrachtbeschrijving
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de realisatie van het IAM project binnen de kaders van opdracht, tijd en geld. Je bewaakt de scope en de risico’s. Het IAM project maakt onderdeel uit van het programma [her-]inrichting ICT van EZK/LNV. Je rapporteert over het IAM project aan de belangrijkste stakeholder, zijnde de proceseigenaar van Identiteits- en toegangsmanagement. Voor het IAM project wordt een stuurgroep ingericht onder voorzitterschap van de belangrijkste stakeholder. Het projectplan – en eventuele wijzigingen in scope en budget – wordt vastgesteld door de voorzitter van de Programmaraad. De stakeholder rapporteert aan hem/haar over de voortgang. Als projectleider adviseer en faciliteer je de belangrijkste stakeholder bij de rapportage richting de programmaraad.

Functie eisen

Vereist:

  • WO werk- en denkniveau
  • Je beschikt over goede bestuurlijke en politieke sensiviteit
  • Ervaring met het werken volgens Agile/Scrum
  • Meerdere jaren ervaring met het implementeren van IAM/IDM diensten en applicatie
  • Ervaring met IT projectmanagement met certificaten voor Professional Projectmanager en PRINCE2 Practitioner
  • Kennis van changemanagement

Gewenst:

  • Competenties Omgevingsbewust en communicatief vaardig
  • Constructieve wijze van omgaan met tegenslag of weerstand en met tegengestelde of verschillende belangen van betrokken partijen
  • Ruime overheidservaring. Relevante werkervaring bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat of gelijkwaardig is een pré

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Zonneveld bereikbaar op het nummer: 0625054478. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-01-22 15:07:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden