Business Projectmanager | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0367
Startdatum:
01-09-2020
Verwachte einddatum:
30-11-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36 uur
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25 Jun 2020 2:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Als Project Manager werk je, onder aansturing van Portfolio Management binnen het CIO office, samen met anderen (bijvoorbeeld architecten en diverse interne data- en IT partijen). Het gaat daarbij niet alleen om het realiseren van de gewenste deliverables maar vooral ook om de alle betrokkenen te verbinden en tot échte samenwerking te laten komen. Hierbij moet in toenemende mate met de in ontwikkeling zijnde architectuurkaders gewerkt gaan worden. De projectmanager toont hierbij het leiderschap om stapsgewijs toe te werken naar het gewenste resultaat maar ook om eventuele belemmeringen vroegtijdig in kaart te brengen en op het juiste niveau te adresseren. Hierbij houdt je als projectmanager de belangen van de verschillende stakeholders nauwlettend in de gaten en weet deze op waarde te schatten en te vertalen,Je vindt het leuk snel inzicht te verkrijgen in complexe verbanden en komt met creatieve oplossingen. Met jouw aanstekelijke enthousiasme en vakkennis neem je collega’s mee in de best passende concepten en architectuur bouwblokken. Je bent ondernemend en vindt het leuk en uitdagend om de mee te helpen de Enterprise Architectuur verder te ontwikkelen en professionaliseren. Net zo makkelijk spar je met IT’ers, projectmanagers, Leidinggevenden en Directieleden met een daarop afgestemd inlevingsvermogen en vocabulaire.

Achtergrond opdracht

Als een van de grootste data verwerkende uitvoeringsorganisaties van BZK, hebben we de wens en ambitie geuit om nog meer waarde uit onze data te halen én tegelijkertijd te kunnen blijven voldoen aan de eisen die vanuit de wettelijke kaders gesteld zijn. Vanuit diverse organisatie-onderdelen worden hiertoe diverse initiatieven ontwikkeld die zich vertalen in op te starten projecten.De op te starten projecten zijn divers en bestrijken zowel primaire als ondersteunende Business processen. Het domein waarin je werkt strekt zich uit van standaardpakketten tot en met zelfbouw van geavanceerde applicaties en van meer traditionele data-omgevingen tot en met uitgebreidere Big Data omgevingen waarin grote volumes aan batch en real-time datastromen worden verwerkt. Er zijn meerdere interne leveranciers van data- en applicatie producten. Het merendeel van deze applicatie- en dataproducten wordt volledig in eigen beheer ontwikkeld.Een aantal projecten is overigens gerelateerd aan het realiseren van elementen van de onlangs beschreven IV strategie. Een thema in deze strategie betreft het samenbrengen van alle voor onze primaire processen relevante datastromen in één Centraal Data Exploitatieplatform (CDE) zodat data eenvoudiger in samenhang is te beschouwen, te correleren, te ontsluiten en gedurende haar levenscyclus onder een gestandaardiseerd Data-Governance en data-management regime wordt geplaatst.

Eisen en wensen voor de functie

Eisen:

  • Professional Projectmanager, PRINCE2 Practioner
  • MSP Foundation, MSP Practioner
  • Je hebt kennis van en ervaring met TOGAF, Scaled Agile Framework en bij voorkeur NORA.
  • Je kunt acteren op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
  • Je bent service- en klantgericht en communicatief sterk, je hebt overtuigingskracht, vasthoudend, ondernemend en weet mensen zowel aan je plan als aan je persoonlijkheid te binden.
  • Je hebt een hbo/wo-masterdiploma, bij voorkeur op het snijvlak van bedrijfsvoering en IT. (5 jaar)
  • Je hebt meerdere jaren werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving (5 jaar)
  • Je hebt kennis en ervaring met Big Data processing projecten, bijvoorbeeld binnen het HADOOP ecosysteem. (3 jaar)
  • Je het een aantoonbaar trackrecord in het managen van complexe projecten en/of programma’s. (5 jaar)

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-19 15:22:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden