Citrix Specialist (2 FTE) | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1408
Startdatum:
20-05-2021
Verwachte einddatum:
19-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17-05-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Citrix Specialist op basis van 36 uur per week.

Bij DICTU zijn we binnen het team, die verantwoordelijk is voor het beheer van een Citrix omgeving, op zoek naar een ervaren Citrix specialist. De werkzaamheden bestaan uit het beheren van deze omgeving welke wordt gebruikt voor het ontsluiten van beheerwerkplekken en bedrijfsapplicaties. Je bent in staat om de eventuele incidenten welke plaatsvinden op een adequate wijze af te handelen. Ook het opstellen en uitvoeren van (complexe) wijzigingen is onderdeel van de werkzaamheden. Je bent pro-actief en komt met verbetervoorstellen om de dienstverlening verder te ontwikkelen en verbeteren. Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht en zorgt er daarbij voor dat alle beheeractiviteiten op de juiste wijze worden geregistreerd.

Achtergrond opdracht:
DICTU is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zo’n 1400 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan hoogbeschikbare en innovatieve (Cloud en non Cloud) producten en diensten voor onze opdrachtgevers. We leggen ons toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties, het beheren van datacenters en de dienstverlening voor ruim 14.000 werkplekken en 13.000 devices. Binnen Dictu nemen Citrix producten een steeds prominentere plaats in. Zo zijn er grootschalige implementaties van XenApp, XenDesktop, XenServer en NetScalers in gebruik. Naast het beheer lopen er projecten voor het vernieuwen van deze Citrix omgevingen. In deze context is DICTU op zoek naar een Citrix Specialist. Ervaring met werken in een DevOps omgeving is een pre.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Aantoonbare certificering en ervaring op het gebied van MS Windows;
 • Aantoonbare certificering en ervaring op het gebied van Citrix;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Citrix Certified Professional Virtualization CCP-V;
 • Citrix Certified Professional Networking CCP-N;
 • Microsoft MCSA 2016 of MCSE 2016;
 • Je hebt ruim 5 jaar ervaring met beheren van Windows en Citrix in Enterprise omgevingen;
 • Je hebt ruim 3 jaar kennis en ervaring met Windows Server 2016/2019 & Windows 10;
 • Je hebt ruim 3 jaar kennis en ervaring met Citrix Virtual Apps & Desktops;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: – Resultaatgericht; – Samenwerken; – Omgevingsbewust; – Analyserend vermogen – Flexibiliteit; – Pro-actief;
 • Je hebt ruime ervaring in het ontwerpen en implementeren van grote XenApp en/of XenDesktop omgevingen bij voorkeur binnen de overheid. Ervaring met het beheren van zulke omgevingen is een pre. Het zou wenselijk zijn als je over de volgende certificeringen beschikt: Citrix CCE-V ITIL v3 Foundation;
 • Verder heb je bij voorkeur kennis van en ervaring met de volgende producten: – Citrix Virtual Apps and Desktops 4.5, 6.5, 7.x; – Citrix Hypervisor 6.2, 6.5, 7.x; – Citrix ADC (SDX/VPX); – Citrix Application Delivery Management; – Citrix Gateway; – Citrix Workspace RES / Ivanti Workspace Controle; – RES / Ivanti Automation manager; – Microsoft App-V 5.x; – Microsoft PowerShell; – Microsoft Windows Server 2012, 2016; – Microsoft Windows 10; – Microsoft MDT Security / SSL Certificaten;
 • Ervaring met het werken bij de Rijksoverheid;
 • Ervaring met werken in een DevOps omgeving, kennis van Agile en Scrum;
 • Ervaring met werken in een DevOps omgeving, kennis van Agile en Scrum. Flexibele en professionele houding. Per direct beschikbaar.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-11 09:54:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden