Coach transitie werkwijze | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1481
Startdatum:
01-07-2021
Verwachte einddatum:
30-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
31-05-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Coach transitie werkwijze op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
De coach (medewerker transitie prgramma management office TPMO) is bij uitstek een coach die spoormanagers en hun medewerkers helpt bij de implementatie van de werkwijze van het programma en de programma-administratie waardoor efficiënt en eenduidig wordt gewerkt binnen het programma en spoormanagers optimaal kunnen sturen op realisatie van benefits voor de diverse stakeholdergroepen. Onze werkwijze is gebaseerd op een mix van methodieken: MSP, PRINCE2, scrum en Kanban.

Binnen de vijf sporen onderkennen we diverse rollen, waarvan scrum master en product owner er twee zijn. We werken in planning- & control cycli van 4-wekelijkse sprints die uitmonden in een demonstratie aan stakeholders en restrospective voor de projectteams. Daarnaast leggen we op kwartaalbasis verantwoording af aan de opdrachtgever van het programma over de mate waarin we de bovenliggende 10 ambities van verandering bij SSC-ICT hebben bereikt. Ter ondersteuning van de planning- & controlcyclus wordt gebruik gemaakt van diverse tooling, waarvan Jira en Confluence de voornaamste zijn. Wij leren graag van het verleden en willen het beter doen in de toekomst. Vanuit jouw ervaring binnen de sporen en het TPMO denk en werk je mee om de inzet en het gebruik van onze tooling alsmede onze werkwijze verder te verbeteren. Dat doe je alleen of in nauwe samenwerking met collega’s van TPMO. Jij bent een echte doorzetter en haalt jouw energie uit het helpen van mensen en het aanleren en trainen van vaardigheden. Als coach ben je pas tevreden als collega’s geleerde vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren. Zo tillen we SSC-ICT samen naar the next level.

Achtergrond Opdracht:
Het veranderprogramma Transitie SSC-ICT bestaat uit vijf onderdelen (sporen): dienstverlening, techniek, security, sturing en organisatie. Een programmadirecteur en vijf sporenmanagers hebben de dagelijkse leiding over meer dan 40 projecten die SSC-ICT klaarstomen voor de toekomst. Om dit veranderprogramma te ondersteunen, is het Transitie Programma Management Office (TPMO) opgericht.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal BA Bedrijfskundige informatica of vergelijkbare opleiding. Bij voorkeur heb je ook een training / opleiding / ervaring met P3O;
 • PRINCE2 of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
 • MSP of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
 • Relevante praktijk ervaring als coach / projectmanager;
 • Aantoonbare ervaring (medior niveau) met het succesvol initieren/definieren, plannen en realiseren van programma’s/projecten. ( 5 jr );
 • Aantoonbaar ervaring met het werken met Kanban / Scrum / Agile ( 3 jr );
 • Aantoonbaar ervaring met het implementeren van processen en werkwijzen op het gebied van Kanban / Projecten / Programma’s / Scrum / Agile( 3 jr ).

Wensen:

 • Competenties: – Didactische en coaching vaardigheden; – Resultaat- en mensgericht; – Kan goed communiceren met alle lagen van de organisatie; – Kan onafhankelijk opereren en kan zich goed staande houden in een organisatie die nog in het begin van haar groei naar volwassenheid verkeerd; – Heeft zelfkennis, zelfvertrouwen en benadert situaties met een open vizier en vanuit verschillende invalshoeken en altijd positief en ontwikkelingsgericht; – Je bent analytisch sterk, kunt goed verbanden leggen en streeft altijd naar het beste resultaat en naar verdere ontwikkeling van SSC-ICT en jezelf; – Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden: je spreekt en schrijft goed Nederlands;
 • Aanvullende kennis van: MOP en P3O;
 • Je begrijpt hoe een ICT-organisatie werkt en snapt de (technische) termen die hierbij horen. Bij voorkeur heb je ook ervaring met IT Shared Service Centers;
 • Je bent bekend met en hebt ervaring in het toepassen van de methodieken zoals MSP, PRINCE2, scrum en Kanban;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken in een complexe en veranderende omgeving. In ieder geval zie je hierin een uitdaging: je begrijpt dat verandering tijd nodig heeft en wil hier graag bij helpen en kunt ook een drijvende kracht zijn als dat nodig is;
 • Je neemt eigen verantwoordelijkheden, draagt genomen besluiten uit en kunt deze goed beargumenteren;
 • Je handelt altijd resultaat- en mensgericht en werkt graag samen met collega’s. Je staat voor hen klaar om ze te helpen met issues en uitdagingen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 7 juni 2021 tussen 14.00 – 16.00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-28 07:31:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden