Consultant SBR Experimenten | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0702
Startdatum:
14-01-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16 Dec 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Consultant SBR Experimenten op basis van 16 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
De Consultant SBR Experimenten draagt bij aan de innovatie backlog van SBR Vernieuwing, is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen omtrent gegevensuitwisseling en heeft voldoende technische kennis om te filteren welke experimenten van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het SBR stelsel. De Consultant zal een bijdrage leveren aan het definieren van een methodiek om nieuwe ontwikkeling tegen lage kosten en korte doorlooptijd uit te voeren en de resultaten transparant met overheid en markt delen. Voor dit alles is SBR en XBRL kennis een pré, het liefst op zowel nationaal en internationaal niveau. De Consultant dient zelfstandig experimenten te definiëren en tot een goed einde te kunnen brengen. Daarbij dient hij of zij verschillende partijen te laten samenwerken en te sturen op resultaten. Om deze samenwerking in goede banen te leiden dient een vertaling voor business en techniek gemaakt te kunnen worden. Competenties als politiek,-bestuurlijke sensitiviteit als organisatiesensitiviteit zijn zeer gewenst om het deelproject verder vorm te geven.

Achtergrond Opdracht:
De (inhoudelijk) Consultant SBR Experimenten draagt bij aan de projectdoelstellingen van het programma SBR Vernieuwing. Het programma SBR Vernieuwing (impuls NL Digibeter) richt zich op het SBR stelsel als geheel en hoe de ‘belofte van SBR’ waar te maken door het voor de markt en overheid eenvoudiger en rendabeler te maken om met SBR te werken. Twee belangrijke pijlers in het project zijn: Het SBR stelsel vereenvoudigen; Het is complex om gebruik te maken van het SBR stelsel en de kennis is schaars, waardoor de adoptie achter blijft.De waarde van het SBR stelsel verhogen; Ondernemers, software leveranciers en de wetenschap geven regelmatig aan dat nieuwe ontwikkelingen waarde zullen toevoegen, maar het is niet mogelijk om dit te beproeven.Een deelproject van SBR vernieuwing zijn het uitvoeren van experimenten. Door experimenten uit te voeren kan beproefd worden of innovatie en nieuwe ontwikkelingen het eenvoudiger maakt om gebruik te maken van SBR. Middels experimenten kan ook aangetoond worden of nieuwe ontwikkelingen gegevensuitwisseling efficiënter of effectiever kunnen maken. Daarnaast kunnen nieuwe ketens, nieuwe uitdagingen met zicht meebrengen. Middels experimenten kan hiervoor snel en zonder hoge kosten oplossingen voor bedacht worden. Kortom: Experimenten geven snel zicht in welke nieuwe ontwikkelingen van toegevoegde waarde zijn en welke bijdrage dit kan leveren aan de verdere adoptie van SBR.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • WO diploma;
  • WO werk- en denkniveau ( 5 jr);
  • Consultancy ( 3 jr);
  • Publiek private stelsels ( 3 jr).

Wensen:

  • Competenties: – Innovativiteit; – Analystisch vermogen; – Teamspeler;
  • Onderzoeksvaardigheden;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-15 08:05:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden