Consultant sourcing public clouddiensten | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1628
Startdatum:
12-07-2021
Verwachte einddatum:
01-07-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
07-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Consultant sourcing public clouddiensten op basis van 36 uur per week.

Voor de realisatie van de herziene bedrijfsstrategie van DICTU is onder meer sourcing van diensten bij gespecialiseerde marktpartijen aan de orde. Hiervoor wordt een kandidaat gezocht die op basis van een voorgesteld model dat is gericht op de vorming van strategische partnerships, mede invulling kan geven aan deze ontwikkeling. Het model is geënt op design thinking en de voor de vorming van strategische partnerships meest geëigende aanbestedingsvorm: de concurrentiegerichte dialoog. Concreet betekent dit de volgende uit te voeren opdracht: beginnend bij de verkenning, resulterend in 1 of meer aanbestedingen; daarbij te nemen stappen: selectie van geschikte potentiële partners, met hen uitwerken van de behoeftestelling in dialoog, uiteindelijk resulterend opdrachtverstrekking. Tegelijkertijd loopt de voorbereiding van de doorontwikkeling van de organisatie met input vanuit de sourcing op basis van het hiervoor toegelichte model.

Achtergrond opdracht:
Eind 2020 is DICTU gestart met herijking van de bedrijfsstrategie. Ook DICTU moet zich aanpassen om in de toekomst kwalitatief hoogwaardige diensten te blijven leveren, in een door digitalisering veranderende omgeving. Hiervoor is onder meer sourcing van diensten bij gespecialiseerde marktpartijen aan de orde.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • WO-opleiding op het gebied van ICT en Strategie. En je hebt Academische werk- en niveau (10 jaar);
  • CISSP, CISM, CIPP/E (2 van 3 certificaten vereist);
  • Service management: ITIL Foundation; Project Management: PRINCE2 foundation; Organisatie- /Proces management: IT Management Foundation; Management and Improvement of IT Service Management: ITSM Foundation;
  • Je hebt ruim 7 jaar ervaring met het adviseren over c.q begeleiden van ICT-verandertrajecten bij grotere instellingen binnen de overheid met orde-grootte 10.000 medewerkers of meer;
  • Je hebt ruim 5 jaar minimaal drie uitgevoerde strategische ICT-sourcingstrajecten op basis van EU-aanbestedingen op basis van concurrentie gerichte dialoog, in een soortgelijke als de hierboven beschreven rol: analyse, advisering en opstellen van c.q. redactie over aanbestedingsdocumenten;
  • Je hebt ruim 5 jaar kennis en ervaring met transformatie van complexe ICT-organisaties in relatie tot sourcing en heeft ervaring met zowel publieke als hybride cloud omgevingen inzake security en privacy. En is op dit terrein zowel intern als extern een gesprekspartner op alle niveaus.

Wensen:

  • Competenties: Onderzoeken, analyseren, structureren, schrijven;
  • ICT-infrastructuur, sourcing, clouddiensten, security en privacy vraagstukken;
  • Voorbereiden van aanbestedingsdocumenten, vertalen van dialogen naar aanbestedingsdocumenten, adviseren bij herinrichting van sturing op ICT-dienstverlening, adviseren over security- en privacyvraagstukken in relatie tot sourcing.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-02 10:37:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden