Contentcreator Online | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0922
Startdatum:
28-10-2019
Verwachte einddatum:
26-06-2020
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16 Oct 2019 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Kamer van Koophandel op zoek naar een Contentcreator Online voor 40 uur per week. Het gaat eerst om 8 maanden, daarna geeft de KVK voorkeur aan indienst treding. 

Kamer van Koophandel:
Ondernemen is kansen benutten, risico’s nemen, klanten vinden en behouden. De Kamer van Koophandel geeft ondernemers zinvolle informatie die het leven makkelijker maakt. Met toegang tot het Handelsregister en onze data, kennis en netwerken.
 
Wij bieden als moderne publieke dienstverlener actuele en onafhankelijke informatie voor alle fasen van ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, innoveren, internationaal ondernemen of financiering.

Omschrijving opdracht:
Waarom verdient mijn buurman tweemaal zoveel omzet met minder producten? Hoe moet ik mijn webshop beveiligen tegen een cyberaanval? Hoe deponeer ik online mijn jaarrekening? Jij weet als geen ander hoe je aantrekkelijke en relevante online content schrijft voor ondernemers. Jouw missie is niet alleen ondernemers van adequate kennis voorzien, maar ook onze sitebezoekers te helpen op een logische manier door de site te navigeren om snel de relevante informatie te vinden. Jij weet duidelijke hulpteksten te schrijven voor webformulieren, conversie verhogende titels te bedenken voor knoppen en perfecte copy te schrijven die bijdraagt aan een optimale user experience. Content schrijf je altijd vanuit goed doordachte customer journeys en contentflows. 

Wat ga je doen?
Als senior webredacteur ga je aan de slag voor het online team. Het online team werkt volgens de agile scrum-methode in sprints van 2 weken aan nieuwe of de doorontwikkeling van bestaande functionaliteiten voor de website kvk.nl. Je bouwt in het CMS met de juiste componenten pagina’s op en voert de content (tekst en beeld) in. Je schrijft long copy voor product pagina’s en informatiepagina’s en je schrijft short copy voor o.a. webformulieren, meldingsteksten en bevestigingspagina’s en -mails. Hierbij schakel je met gemak met de inhoudelijk experts en business owners om de teksten af te stemmen. Je bedenkt samen met de interactieontwerper en visual designer hoe je met de juiste content het proces verbetert om bijvoorbeeld online een wijziging in het Handelsregister door te geven. Je optimaliseert de contentflows naar nieuwe functionaliteiten en beoordeelt of er andere relevantie content aangepast moet worden: veelgestelde vragen, e-mailnotificaties en informatiepagina’s. Als er nieuwe functionaliteiten worden opgeleverd, schrijf je handleiding voor de redacteuren.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • HBO/WO denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als senior webredacteur;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Aantoonbaar kennis van het CMS systeem;
 • Ervaring met werken volgens Agile en Scrum;
 • Relevante werkervaring met high traffic websites. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Na gunning dient een VOG aan te leveren.

Wensen:

 • Je hebt een opleiding op het gebied van Online Marketing Skills afgerond;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van Photoshop;
 • Ervaring met Google Analytics;
 • Ervaring met het werken van het CMS systeemTridion;
 • Ervaring met SEO.

Competenties:

 • Creativiteit. Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën;
 • Communiceren. Je verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden;
 • Deskundigheid. Je ontwikkelt eigen kennis over het vakgebied en kan deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie;
 • Kwaliteitsgericht. Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk;
 • Overzicht. Overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen. Kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-10-08 13:10:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden