Coordinator Enterprise ServiceBus (ESB) | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0249
Startdatum:
01-06-2020
Verwachte einddatum:
31-08-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 May 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Binnen het team Servicebusintegratie heb je te maken met twee stromingen: de ontwikkelaars en beheerders die de oude werkwijze volgen en de DevOps- en agilebeheerders en -ontwikkelaars die op de nieuwe manier werken. Dat veroorzaakt soms een spanningsveld. Als coördinator zorg jij dat de nieuwe werkwijze goed wordt geïntegreerd in het team. Als jij en je team goed werk leveren, merkt niemand dat jullie er zijn. En dat is positief. Jouw team voorziet als het ware in de smeerolie die de radars tussen verschillende systemen binnen de ministeries laat draaien. Diepgaande technische kennis verwachten we overigens niet van je maar we gaan er wel vanuit dat je conceptueel snapt hoe enterprise servicebus(ESB) werkt en waarom dit zo belangrijk is. Op dit moment werken we nog met veel verschillende servicebussen. Om efficiënter en effectiever te kunnen werken, ga jij aansturen op drie standaarden: Oracle ESB, WSO2 ESB of Axway B2Bi.

Opdrachtbeschrijving

Hoe zorg je dat de IT-systemen van 8 ministeries, waar 50. 000 rijksambtenaren dagelijks meewerken, professioneel met elkaar communiceren? Juist, door een goede IT-architectuur, zoals een enterprise servicebus. Als coördinator sta jij voor een mooie uitdaging. Het team Servicebusintegratie in Den Haag wil de komende jaren flink doorontwikkelen. Aan jou de taak hier sturing aan te geven. Samen met de teammanager stel je een jaarplan op. En hoewel je op HR-gebied niet verantwoordelijk bent voor het team, ben je dat wel op technisch en operationeel vlak. Jij zorgt dat werkzaamheden volgens afspraak worden uitgevoerd, zoekt regelmatig afstemming met de architect en overlegt met projectleiders. Kortom: je bent een belangrijke schakel tussen de klant en het team. Ons werk ligt regelmatig onder een vergrootglas en er worden dan ook hoge eisen aan de ICT-dienstverlening gesteld. Dit betekent dat de werkdruk soms snel kan toenemen. Hier ligt voor jou als coördinator ook een rol als de bewaker en beschermer van het team.

Eisen en wensen voor de functie

Eisen

 1. Scrum Master Agile Scrum
 2. PSM 1 dan wel vergelijkbaar (certificaat)
 1. (Diverse) Devops trainingen gevolgd
 2. Leiderschapstrainingen gevolgd
 1. HBO-/ dan wel WO-opleiding
 2. Ervaring met het aansturen van teams ( 5 jr )
 3. Ervaring met een Enterprise servicebus (ESB). Verder ervaring in projectmatig werken ( 3 jr )
 4. Ervaring met werken in een grote complexe organisatie als de Rijksoverheid of gelijkwaardig ( 5 jr )

Wensen:
Competenties

 1. We zoeken een resultaatgerichte leider. Je kunt goed omgaan met de processen in een grote, complexe organisatie als de Rijksoverheid en
 2. begrijpt dat zaken niet altijd zo snel gaan als jij zou willen; je begrijpt op conceptueel niveau hoe een omvangrijke klantketen werkt;
 3. je kunt helder schrijven en houdt memo’s, presentaties en stukken kort en bondig.

Aanvullende kennis

 1. kennis van Oracle ESB, WSO2 ESB of Axway B2B

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-05-01 10:02:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden