Coördinator Informatiebeveiliging en Privacybescherming | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0387
Startdatum:
01-09-2020
Verwachte einddatum:
28-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18 Aug 2020 6:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Informatiebeveiliging (IB) en privacywetgeving (AVG) hebben in toenemende mate de aandacht binnen de organisatie. Veel IB en AVG vraagstukken betreffen de Administratieve Organisatie, de bedrijfskritische processen, de controles op autorisaties en de ISO-certificering van een onderdeel van de directie. Vanuit een directie is gevraagd om deze onderwerpen in samenhang met elkaar op te pakken en de centrale regie te voeren. De directie moet voldoen aan de BIO en AVG. Het doel is dat de directie hiermee op orde is, dat de kennis gecentreerd is en dat de lijnafdelingen worden ondersteund bij de hiervoor benodigde activiteiten. Hiervoor zoeken wij een energieke en deskundige coördinator IB/AVG.

De vraagstukken waar je mee te maken krijgt, kunnen afhankelijk van de actualiteit variëren. Taken kunnen worden aangepast en aangevuld afhankelijk van de ontwikkelingen en de interne vragen van de directie.

Je bent aanspreekpunt IB/AVG binnen de directie/afdeling en daarbuiten. Je zorgt namens de directie dat er aangesloten wordt bij de diverse organisatieontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de samenhang met de activiteiten ten behoeve van AVG. Dit doe je door soms zelf aan te schuiven en soms door input te coördineren en in te brengen vanuit de afdelingen. Je bevindingen koppel je regelmatig terug in het Managementteam van de directie KPEU.

Je bereidt vanuit de directie het structurele Informatiebeveiligingsoverleg (IBO) voor en geeft daarbij ook input vanuit de AVG activiteiten binnen de directie aan het IBO-Stuurgroeplid. Dit betekent dat je informatie verzamelt vanuit alle afdelingen binnen de directie. Je informeert over zich voortdoende issues. Je bewaakt de relevante afspraken voor de directie die je vanuit de terugkoppeling uit het IBO ontvangt. Je signaleert incidenten en andere IB risico’s proactief. Je behandelt deze gesignaleerde incidenten en andere IB risico’s samen met een Security Officer.

Je voert risicoanalyses uit en handelt IB verzoeken af. Je gebruikt hierbij het systeem Topdesk IB. Je coördineert de audits die in het kader van de ISO certificering worden gehouden en initieert de acties die aanzetten tot verbetering. Je stuurt op de voortgang van de acties. Je hebt een rol om de organisatie op het gebied van IB en AVG en autorisatie beheer verder te brengen. Je stuurt op de voortgang van de acties uit het AVG verbeterplan voor de directie KPEU. Je coördineert activiteiten samen met de privacy aanspreekpunten bij afdelings- of directie-overstijgende privacyvraagstukken. Je werkt samen aan verbeteringen en oplossingen. Je definieert organisatie brede(re) verbanden met je counterparts binnen andere directies van RVO en je werkt waar nodig samen om de IB en AVG voor RVO.nl te bewaken.

 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Vijf (5) jaar HBO werk- en denkniveau
  • Vijf (5) jaar ervaring met Informatiebeveiliging
  • Bij voorkeur in het bezit van het certificaat CISO/CISM of minimaal aantoonbare werkervaring met the methodieken en richtlijnen

Wensen:

  • Competenties: Pragmatisch; schakelen tussen operationele en tactische ondersteuning/advisering Communicatief vaardig Bestuurssensitiviteit Analyseren Klantgerichtheid Overtuigingskracht Samenwerken Plannen en organiseren Motiveren Creativiteit
  • Begeleiding van audits in de informatiebeveiliging.
  • Ervaring met uitvoeringsorganisaties van de overheid.
  • Kennis van ISO certificering Autorisatiebeheer en risicomanagement
  • Kennis van BIO normen
  • Kennis van AVG

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op . Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-08-14 09:23:23Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden