Coördinator Operatie | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1063
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
31-07-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-01-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar een Senior Coördinator Operatie op basis van 36 uur per week.

Op zeer korte termijn zal het Digital Trust Center (DTC) dreigingsinformatie ontvangen, en deze waar mogelijk delen met haar doelgroep, het nietvitale bedrijfsleven. Om dergelijke informatie zorgvuldig te kunnen verwerken en (mogelijk) te verspreiden, is het DTC op zoek naar een Senior Coördinator Operatie. Security meldingen en -incidenten afkomstig uit verschillende bronnen zoals het NCSC, beveiligingsupdates, security meldingen, onderzoeken, security request of incident meldingen worden de operatie nauwkeurig gevolgd en geregistreerd. Naast de dagelijkse coordinatie van de unit operatie draag je ook bij het zorgvuldig vormgeven en doorontwikkelen van de informatiedienst.

Met ervaring in de wereld van dregingsinformatie (bijv. in een CSIRT/CERT) inclusief technische achtergrond ben je in staat om snel te schakelen en hebt een beeld van hoe een dergelijke informatievoorziening idealiter vormgegeven dient te worden. Als Senior Coördinator Operatie word je ingezet op jouw kennis, kunde, vaardigheden en voorkeuren. Jouw senioriteit heeft het DTC nodig om op stoom te komen en om van een reactieve startpositie op basis van inhoud door te kunnen ontwikkelen naar een volwaardige informatiedienst. Er wordt van jou als Senior verwacht dat je in dat ontwikkeltraject vanuit ervaring zowel technisch als op managementniveau passend advies kan geven.

Achtergrond opdracht:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is voornemens het Digital Trust Center (DTC) aan te wijzen als een organisatie “die Objectief Kenbaar Tot Taak” (OKTT) heeft haar achterban te informeren over cybersecurity (Wbni, art. 3.2.). Daarnaast loopt een traject voor wettelijke grondslag welke het DTC het mandaat geeft om te acteren zodra er ook via andere kanalen en partijen (bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, stichtingen en andersoortige cybersecurity initiatieven) gevoelige informatie wordt aangeleverd. Het doel is om deze vertrouwelijke en herleidbare informatie vervolgens waar mogelijk te delen met haar doelgroep, het niet-vitale bedrijfsleven. Hierbij is het noodzakelijk een faciliteit in te richten, zodanig dat deze informatie op een correcte wijze kan worden ontvangen, verwerkt en geduid om tot slot verder te delen.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring met het werken binnen de Overheid in een (relevante) security positie;
 • Coordinerende kwaliteiten op het gebied van security operations;
 • Uitgebreide domeinkennis op het gebied van informatiebeveiliging, inclusief de mogelijkheid om met autoriteit te spreken over het brede dreigingslandschap;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring in vergelijkbare functie en/of aantoonbare werkervaring met verschillende typen threat intelligence (tactisch, operationeel en strategisch);
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met het ontvangen, verwerken en/of verspreiden van (gevoelige) dreigingsinformatie;
 • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring met het werken binnen de Overheid in een (relevante) security positie.

Wensen:

 • Competenties: – Analytisch; – Omgevingsbewust; – Planmatig; – Resultaatgericht;
 • Kennis van dreigingen en risico’s m.b.t. internet en computernetwerken en te nemen maatregelen m.b.t. beveiliging;
 • Uitgebreide kennis van IP Netwerkconcepten;
 • Uitgebreide kennis van (besturings)systemen en applicaties;
 • Kennis van SIEM technologie;
 • Intrusion detection en kwetsbaarhedenmanagementsystemen;
 • Linux en Windows-systemen;
 • TCP/IP networking (routers/switches/firewall proxies);
 • Aanvalstechnieken en/of malware;
 • Ervaring bij de Overheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-26 07:39:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden