Coördinerend adviseur datamanagement | Utrecht/Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht/Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0459
Startdatum:
22-04-2019
Verwachte einddatum:
30-09-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
4 Apr 2019 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Coördinerend adviseur Datamanagement voor 36 uur per week. 

Als coördinerend adviseur datamanagement ondersteun en adviseer jij de CDO. Je ontwikkelt en update samen met je collega’s de visie, strategie en kaders voor datamanagement en datagovernance binnen de Belastingdienst. Ook toets je onder andere data-architectuur en dataverwerkingstechnologie. Dankzij jou liggen er heldere kaders, in lijn met de visie en strategie én wet- en regelgeving, op basis waarvan de directies het gegevensgebruik kunnen besturen. Deze kaders gaan bijvoorbeeld over datagebruik inclusief bijbehorende datalifecycle, analytics, datakwaliteit by design en privacy by design. Jij bent niet iemand die enkel vanuit een ivoren toren werkt. Nee, je kijkt juist naar de praktijk. Je evalueert de naleving en effectiviteit van het beleid en de kaders in de uitvoering. Zijn de kaders duidelijk? Werken ze voor iedereen goed? Wat kan er nog beter? Waar nodig stuur je bij of doe je voorstellen voor aanpassingen. En spelen er bij de ambtelijke en politieke leiding vraagstukken op het gebied van datamanagement en de verwerking van gegevens? Ook dan kom jij in beeld en voorzie je de hoogste top van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën van adequaat advies. Natuurlijk werk je hierbij niet alleen. Je zoekt voortdurend afstemming met andere organisatieonderdelen of zelfs overheidsbreed.

Achtergrond Opdracht:
Voor het heffen, innen en uitkeren van belastinggeld, het opsporen van belastingfraude en het houden van grenstoezicht verwerkt de Belastingdienst persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders. Hoe zorgen we ervoor dat we juist omgaan met deze gegevens? Zodat ze beschermd worden en niet in verkeerde handen kunnen vallen, de Belastingdienst gewoon zijn werk kan blijven doen én we ons aan alle wet- en regelgeving houden? En hoe beheren we de beschikbaarheid, bruikbaarheid en veiligheid van alle gegevens in de organisatie? De chief data officer (CDO), waar jij voor werkt, zet de lijnen uit om de juiste omgang met gegevens te bevorderen, ervoor zorg draagt dat data word geharmoniseerd, vereenvoudigd en kwalitatief hooghoudt. Je adviseert de CDO op alle ontwikkelingen die zich afspelen op het managen van data en deze kunnen vertalen naar kaders in de uitvoering.

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. De missie van de concerndirectie IV&D is zeker te stellen dat de informatievoorziening (IV) voor de kerntaken van de Belastingdienst – heffen, innen, uitkeren, goederentoezicht en opsporing – zich beheerst blijft vernieuwen in lijn met de ambities van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. 

Functie eisen

Harde eisen:

  • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met adviseren op tactisch en strategisch niveau binnen een complexe, bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring van data architectuur en datamanagement frameworks (DQM, DAMA);
  • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare kennis van datamodellen zoals het datamanagment maturity (CMMI DMM);
  • Je hebt meer dan 2 jaar aantoonbare ervaring van Privacy by design en Privacy by default;
  • WO-diploma.

Wensen

  • Bestuurssensitiviteit, motiveren, netwerken, overtuigingskracht, samenwerken;
  • Ruime ervaring met data-projecten en aantoonbare ervaring in een of meerdere grote gegevensverwerkende organisaties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

  • In het Nederlands;
  • In word;
  • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-03 13:40:04

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden