Data Analist | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0591
Startdatum:
16-11-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Nov 2020 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Data Analist op basis van 32 uur per week. 

Als Senior Data Analist neem jij het voortouw in het analyseteam van RvIG. Je werkt met grote datasets binnen het identiteitsdomein. En je richt je met het multidisciplinaire team van dataanalisten op het analyseren en onderzoeken van de datakwaliteit van de registers die worden beheerd door RvIG (zoals de Basisregistratie Personen en het Register Paspoortsignaleringen). Jouw analyses hebben een belangrijke bijdrage aan de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA). Een minstens zo belangrijk component in jouw rol als Senior Data Analist is dat je jouw afdeling intern op de kaart kan zetten.

Ben jij in staat je bevindingen over te brengen en het gesprek hierover aan te gaan? Je bent een verbindende factor en maakt gemakkelijk contact zowel binnen het analyseteam als met andere afdelingen. Je gaat daarbij ook op zoek naar nieuwe kansen voor de afdeling. Jouw enthousiasme en spontaniteit worden zeer gewaardeerd. Samenwerken vinden we bij RvIG belangrijk, dat zien we dan ook graag terug op allerlei gebieden, jij doet dit onder andere door je collega’s waar nodig te helpen en een begeleidende rol op je te nemen richting je junior collega’s.

Je werk bestaat voor een groot deel uit het ontwikkelen van risicoprofielen, bestandsvergelijkingen en –koppelingen, doorontwikkelen van monitoring en het (ad hoc) oppakken van analysevraagstukken uit de organisatie. Als afdeling hebben we de beschikking over grote datasets binnen onze eigen dataomgeving en hanteren we een privacy-by-design strategie. Het werk van het analyseteam is overwegend vraag gestuurd, waarbij het belangrijk is om de vraag achter de vraag te kunnen vinden.

Opdrachtgever:
Opdrachtgever De kernwaarden van de democratie: het ministerie van BZK zorgt ervoor dat die gewaarborgd zijn. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Het ministerie draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat die met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven kan bereiken. ‘Samen leven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties en koepelorganisaties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.

Directie Uitvoering en in afdeling Onderzoek & Analyse:
Deze functie valt onder de Directie Uitvoering en in afdeling Onderzoek & Analyse. Als Directie Uitvoering dragen wij zorg voor het dagelijks functioneren van de identiteitsketens (BRP, Reisdocumenten, BSN, PIVA) bij de publieke dienstverlening aan burgers en afnemers. We signaleren knelpunten en klantwensen in dit proces, zodat deze, in afstemming met collega’s van andere directies en stafafdelingen, kunnen worden vertaald in concrete voorstellen voor wijziging of doorontwikkeling van de producten en diensten. Of eventueel naar wijziging in wet- en regelgeving. De directie bestaat uit 6 afdelingen.

Samen met 14 collega’s houden wij ons als afdeling Onderzoek en Analyse bezig met de uitvoering en ondersteuning van onderzoek en data-analyse gericht op de datakwaliteit van de registers die worden beheerd door RvIG (zoals de BRP en het Register Paspoortsignaleringen). Wij ontwikkelen en beheren risicoprofielen voor de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit en voor de Permanente Monitor Dubbelinschrijvingen. De werkzaamheden van de afdeling bestaan uit: ontwikkelen van risicoprofielen, bestandsvergelijkingen en -koppelingen, het doorontwikkelen van monitoring en het beantwoorden van (ad hoc) analysevraagstukken uit de organisatie en van derden. Hiervoor wordt een eigen data-infrastructuur ontwikkeld en een privacy-by-designstrategie gehanteerd. Ons werk is vraag gestuurd en kent vaak een relatief korte doorlooptijd.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt over een diploma op WO-niveau;
 • Je beschikt over kennis van Data-Analyse/Science. (aantoonbaar in CV/motivatie);
 • Je hebt werkervaring op het gebied van Data-Analyse/Science. (aantoonbaar in CV/motivatie);
 • Minimaal 5 jaar ervaring met kwantitatief onderzoek op grote datasets;
 • Ervaring met het begeleiden van junior-medewerkers;
 • Recente en aantoonbare ervaring met één/of meerdere data-analyse tools zoals SQL, SAS of R;
 • Ervaring met visualisatie tools zoals Tableau, QGis of ArcGis;
 • Affiniteit voor de samenwerking tussen IT, datamanagement en data-analyse.

Wensen:

 • Je hebt kennis van plannen en organiseren;
 • Je hebt ervaring met motiveren medewerkers;
 • Naast jouw kennis en ervaring neem jij als Senior Data analist de volgende competenties mee: – Samenwerken. – Overtuigingskracht. – Netwerken. – Motiveren medewerkers;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-04 15:30:17

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden