Data-analist | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0550
Startdatum:
01-11-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26 Oct 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Utrecht op zoek naar een Data-analist op basis van 36 uur per week. 

Korte beschrijving speelveld:
Bij de gemeente Utrecht zijn verschillende organisatieonderdelen bezig met dienstverlening aan inwoners en ondernemers. In deze processen en contacten wordt data verzameld over hoe de inwoners en ondernemers deze processen en contactkanalen gebruiken en ervaren. Hier is veel te leren over mogelijke verbeteringen. Inmiddels is het technisch mogelijk deze data te ontsluiten. Nu zetten we een volgende stap in het analyseren, duiden en visualiseren. Dit doen we in Tableau Server dat we gaan implementeren. Diverse medewerkers bij het Klantcontactcentrum en in de dienstverleningsorganisatieonderdelen hebben ondersteuning nodig bij het maken van de juiste dataanalyse om hun processen beter te kunnen sturen en aansluiten op de klantvraag.

Indien spoed:
Er is op dit moment een tekort aan capaciteit en we moeten dit jaar Tableau Server implementeren binnen het dienstverleningsdomein. Om die reden zoeken we met spoed versterking.

Je taken zijn:

 • Je zorgt dat data uit de dienstverleningsprocessen en contactkanalen geanalyseerd wordt, van context wordt voorzien en geduid samen met medewerkers uit die processen. Het gaat om data over gebruik van internet, telefonie, balie, meldingen, social media en klanttevredenheidsonderzoeken;
 • Je geeft medewerkers hulp en ondersteuning bij het inzicht krijgen in gedrag en sentiment van de inwoners bij gebruik van dienstverlening. Zo maak je een start aan het verbeteren van de diensten en processen vanuit klantperspectief. Dit doe je onder andere door samen dashboards te ontwikkelen die aansluiten bij de doelen en capaciteiten van je gesprekspartners;
 • Je ondersteunt medewerkers in het groeien naar en in hun rol van data-analist en de verdere professionalisering van data-analyse binnen het dienstverleningsdomein. In het bijzonder begeleid je ze bij het implementeren van een nieuwe manier van visualiseren in Tableau Server;
 • Je helpt de organisatie ook met het inzetten van data om hun bedrijfsvoering en sturing te verbeteren, zoals prioriteren en plannen op basis van klantdata.

Goed om te weten: Je werkt volledig vanuit huis, daarom is het belangrijk dat je beschikt over een goede thuiswerkplek en dat je zelfstandig kan werken.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in het vakgebied van data analyse;
 • Je hebt recente opdrachten uitgevoerd in het vakgebied van data analyse bij de overheid. Geef aan: was dat bij G4 gemeente, 100.000+ gemeente, kleine gemeenten, Rijksoverheid, semi-overheid of bij grote non-profit organisatie;
 • Je hebt kennis/ervaring op het gebied van: -Tableau Server; – Datawarehouse; – Vergevorderde kennis van Excel;
 • Je bent per direct beschikbaar voor 36 uur per week;
 • Schrijf een voorbeeld van een recente opdracht die je hebt uitgevoerd op het gebied van data analyse en data visualisatie (max 1 a4, bij voorkeur incl. een voorbeeld van een visualisatie);
 • Gemeente Utrecht verwacht twee gecheckte en uitgewerkte referenties passend bij de opdracht. Je geeft met het indienen van de referenties de Gemeente Utrecht akkoord om contact op te nemen met de referenten (Naam organisatie waar opdracht werd vervuld -Contactpersoon – Afdeling -Telefoonnummer contactpersoon);
 • Competenties: – Je werkt zelfstandig en je bent in staat zelfstandig een netwerk te bouwen en onderhouden. – Je bent in staat om verschillende databronnen te vertalen naar de juiste en aantrekkelijke visualisaties en hier duiding aan geven voor en met de informatie-eigenaar. – Je kunt goed enthousiasmeren, kennis overdragen en anderen faciliteren met dataduiding en visualisatie. – Je bent creatief in je visualisaties. -Je hebt ervaring met het uitdagen en helpen van interne partners om data te vertalen naar mogelijke verbeteringen in het eigen werk. – Je hebt ervaring met het zijn van een gesprekspartner voor interne ICT-partners voor doorontwikkeling datawarehouse in ontsluiten van de juiste data.

Wensen:

 • Je hebt recent specifieke opdrachten uitgevoerd waarbij je een gesprekspartner was voor interne ICT-partners.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: Je CV is max 3 pagina’s enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Het CV dienst ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit.
Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. Je CV is in het Nederlands opgesteld en in Word.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 29 oktober.. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-21 18:15:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden