Data Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1685
Startdatum:
02-08-2021
Verwachte einddatum:
31-01-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Autoriteit Consument & Markt (ACM) op zoek naar een Data Architect op basis van 36 uur per week.

Profiel ACM heeft behoefte aan een data-architect om de “data organisatie” en DataHub van de ACM onder leiding van de Chief Data Officer verder te voorzien van een goed werkbare data-architectuur, data governance en datamanagement. We verwachten van de expert dat deze een (bege)leidende rol speelt in de verdere invulling van de structuur van de processen en architectuur van de data organisatie.

De DataHub is begin 2020 gestart als virtueel team, met ca 20 (voltijd) medewerkers: data scientists, data engineers, BI specialisten, en projectleiders. De DataHub voert projecten uit voor de toezichtsdirecties: ten behoeve van detectie, en het opbouwen van de informatiepositie in zaken en onderzoeken. Ook zijn er binnen de directies datacoördinatoren aangesteld.

Opdrachtomschrijving Data-architect

  • De data-architect zal de verdere specificering van de data governance beschrijven, zodat deze nog beter aansluit op de data organisatie. Daarnaast zal de data-architect het datamanagement verder ontwikkelen (daarin komen o.a. zaken als metadatamanagement, logisch en technisch gegevensmodellen aan de orde);
  • De data-architect neemt het gebruiksgemak voor eindgebruikers van de data-architectuur en overige data governance/management structuren (incl de ACM streefarchitectuur) mee in zijn overwegingen en zorgt dat dit verwerkt wordt in de opgeleverde zaken;
  • De data-architect zal de bestaande datalineage in kaart brengen, en een toekomst bestendige op uniformiteit gerichte efficiënte datalineage voor ACM opstellen. Datalineage houdt voor ons de data life cycle in en omsluit het ontstaan van de data, transformaties en de bewegingen ervan door de tijd heen. Het beschrijft wat er met de data gebeurt in onze bedrijfsprocessen en systemen. Daar data lineage afhankelijk is van de integratie met andere datamanagement domeinen zoals datakwaliteit, security management etc. Wij verwachten dat de data architect dit geïntegreerd en toekomst bestendig inricht;
  • De data-architect is bekend met de AVG en Informatie Beveiligingsvoorwaarden, en kan deze verwerken in al zijn of haar ontwerpen. Kennis van of ervaring met richtlijnen rond Algoritmiek en AI is een pre.

Achtergrond:
De DataHub is een virtueel team van data analisten, scientists engineers en visualisatiespecialisten. Dit team werkt aan dataproducten waar de verschillende directies om vragen, en aan onderzoeks- en ontwikkelprojecten die voor de hele ACM van belang zijn. De Chief Data Officer stuurt de DataHub functioneel aan. Alle medewerkers die in de data hub werken horen ook bij één van de directies van ACM. Dit zodat we korte lijntjes hebben en weten wat er leeft binnen de directies. DATA architect – De aanleiding voor deze inhuur is het volgende. ACM heeft behoefte aan een data-architect om de “data organisatie” en DataHub van de ACM onder leiding van de Chief Data Officer verder te voorzien van een goed werkbare data-architectuur, data governance en datamanagement. We verwachten van de expert dat deze een (bege)leidende rol speelt in de verdere invulling van de structuur van de processen en architectuur van de data organisatie. Data hub.

Organisatie:
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Wo werk en denk niveau (mag ook een bachelor wo/hbo zijn met werkervaring op wo niveau);
  • Data architectuur ervaring, het formulier past niet helemaal bij de moderne tijd, data architectuur was helaas geen keuze mogelijkheid :). Het zit een beetje tussen informatie architect en technisch architect in. Maar dan toch net iets meer informatiearchitect);
  • Architectuur (methoden, modelleer-technieken, tools, modellen, etc.).

Wensen:

  • Competenties: – Analyseren: Een sterke analytisch denker en doener (m/v) die ook met de voeten in de modder kan staan en in korte tijd de noodzakelijke architectuurproducten kan leveren; – Overtuigingskracht & Netwerken: uitstekende adviesvaardigheden. Goed in woord en geschrift. Weet binnen de organisatie snel zijn weg te vinden en de juiste mensen aan te haken. Weet over te brengen hoe belangrijk een goede data architectuur en alles wat daarbij hoort is. Zoekt daarin de samenwerking op met stakeholders en betrokkenen. Weet de aansluiting met de business makkelijk te maken; – Plannen en organiseren, weet met de beschikbare mensen en middelen de vooraf bepaalde doelstellingen te realiseren en tijdig escaleren; – Creativiteit: De expert moet bereid en in staat zijn, om zijn kennis over te brengen aan en in de organisatie;
  • Het liefst zien we de volgende zaken terug maar dit zijn (sterke) wensen: – Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het adviseren op het niveau van CDO, CIO. Ervaring met het leiden van of deelnemen in projecten die moeten aansluiten op de streefarchitectuur; – Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met ontwerpen van data-architectuur, data lineage en gegevensmodellen in big data en/of data science; – Goede kennis van en ervaring met data-management en -architectuur frameworks zoals bijvoorbeeld TOGAF, DMBOK of “Kenniswiel Data governance bij de Rijksoverheid”; – Ervaring met on-premise en cloud trajecten is een pre;
  • Functie wensen – Aanvullende kennis/ervaring: – Werkervaring bij de Rijksoverheid in data-omgevingen; – Ervaring met actuele principes als DevOps, containerplatformen; – Ervaring met agile werkwijzen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Er is geen sprake van het reizen naar een andere locatie dan de ACM locatie. Werken kan in goed overleg ook deels thuis, afhankelijk van de covid maatregelen is dit momenteel zelf nog voornamelijk vanuit huis. Al hopen we in de toekomst zeker 2 dagen per week op kantoor te kunnen werken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-20 09:17:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden