Data engineer/modelleur | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2021-1684
Startdatum:
02-08-2021
Verwachte einddatum:
31-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op zoek naar een Adviseur op basis van 32 uur per week.

Voor de afdeling BI van IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) zijn wij op zoek naar een data engineer/modelleur die een solution design op gaat zetten waarin de nieuwe eisen van het programma uniformiteit mogelijk gemaakt worden in het bestaande dataplatform. Opdracht daarbij is om kaart te brengen:

 • Welke data moet in het dataplatform beschikbaar komen?;
 • Op welke wijze moet deze data uit de bronsystemen gehaald worden? Zowel op technisch vlak, als op het vlak van authorisaties;
 • Wie moeten er gebruik maken van deze data en op welke wijze toegang geven (authorisatie + introductie);
 • Borgen dat data in en analyses op het dataplatform duurzaam en robuust zijn;
 • Opzetten road map tot stand brengen dataplatform.

Achtergrond:
Eén van de hoofdtaken van het IMG is om materiële/fysieke schade af te doen. De inzet van onafhankelijke deskundigen om de schade op te nemen, te beoordelen, te rapporten en te calculeren is een cruciale schakel in de werkwijze van het IMG. Op basis van het adviesrapport van de deskundigen besluit uiteindelijk het Bestuur van het IMG. Het IMG geeft de deskundige aan de voorkant kaders mee waarbinnen zij hun advies uitbrengen om dit op een zo eenduidige en rechtvaardige wijze te doen. IMG (voorheen TCMG) bestaat sinds maart 2018. Hoewel het IMG dus niet zelf de deskundigenrol vervult, moet zij wel in staat zijn om goed opdrachtgever te zijn; kaderstelling, ontwikkelingen volgen om vroegtijdig de kaders die zij de deskundigen meegeeft te actualiseren en uit te breiden. Maar ook in staat zijn om de kwaliteit van de opgeleverde rapporten te beoordelen en te analyseren en mogelijk dit te verwerken in nieuwe kaders (leerlooping). Bij IMG werken op dit moment ruim 700 medewerkers.

Binnen het instituut mijnbouwschade (IMG) loopt momenteel het programma uniformiteit. Het programma heeft een sterke data-component. Aan de ene kant wordt extra informatie vastgelegd over bijvoorbeeld gebouw- en omgevingskenmerken. Aan de andere kant wordt de bestaande data en de nieuw vergaarde data geanalyseerd, met als doel om voorspellende modellen op te stellen.

Het gebruikte dataplatform binnen IMG is gebaseerd op SAS. Binnen dit platform wordt voornamelijk data verzameld en geanalyseerd die van belang zijn voor het operationele proces, maar ook voor externe verantwoording. Het programma uniformiteit stelt nieuwe eisen aan het dataplatform. In eerste instantie op het gebied van welke data er beschikbaar is. Ten tweede ook op het vlak van het gebruik van tooling.

Organisatie:
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Ervaring met Data Vault Modelling, certificaat: CDVDM;
 • SQL certified, certificaat: Microsoft Certified Solutions Associate;
 • WO;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in BI (data-analyse/data-modellen);
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het opzetten en werken met data-platform/warehousing (DWH);
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met data in geologisch domein bijvoorbeeld ervaring met ArcGis, Petrel en Sismage.

Wensen:

 • De kandidaat heeft ervaring in soortgelijke opdrachten;
 • De kandidaat heeft ervaring met het opzetten van bedrijfsbreede data warehouse;
 • De kandidaat heeft ervaring in het adviseren en implementeren van data modellen en architectuur;
 • De kandidaat heeft ervaring als project lead om projecten binnen gegeven tijd en budget af te ronden;
 • De kandidaat heeft ervaring met het uitvoeren en begeleiden van migratie trajecten;
 • De kandidaat heeft ervaring in het begeleiden van workshops;
 • Power BI, Visual Studio, Data warehouse, TSQL, Data Warehouse Management, Data Modeling, DevOps, CI-CD;
 • Opdrachtgever – opdrachtnemer relatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 27 en 28 juli. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-20 10:37:33

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden