Datamanagement Consulent | Apeldoorn

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2019-0212
Startdatum:
19-03-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Feb 2019 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar Datamanagement Consulent voor 36 uur per week. 

Je bent een inhoudelijke expert op het gebied van datamanagement, hebt een duidelijke visie en weet je te positioneren  in je vakgebied. Je hebt uitgebreide kennis van de ontwikkelingen in data architectuur, datamanagement en datagovernance en weet die kennis over te brengen aan gesprekspartners van de business. Je brengt hun datastromen in beeld, analyseert en specificeert. Je schrijft hiervoor userstories en maakt procesontwerpen. Jouw ervaring zet je in voor het ontwikkelen van capabilities van het Belastingdienst Data Platform. Je vindt het belangrijk om helder en duidelijk te zijn en logisch en praktisch nadenken is jou niet vreemd: je komt snel tot de kern van de zaak. Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, en tegelijkertijd gaat samenwerken jou goed af: je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Het betreft een PoC (Proof of Concept) met een go of no go na 6 weken. 

De Belastingdienst is een van de grootste gegevensverwerkende organisaties van Nederland. De manier waarop we onze data organiseren, is essentieel voor burgers en bedrijven in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het inkomensgegeven dat wij delen met veel verschillende partijen. Of de vooringevulde aangifte, die het belastingplichtigen makkelijker maakt om aangifte te doen. Wij willen ook kunnen inspelen op ontwikkelingen in de samenleving, zoals de toenemende internationalisering, het steeds flexibeler worden van het ondernemerschap en de opkomst van de digitale economie. We werken daarom aan een toekomstbestendige werkwijze van inwinnen, ontsluiten en beschikbaar stellen van gegevens, waardoor eenduidige en consistente interpretatie mogelijk is. Waardecreatie en risicobeheersing gaan daarbij hand in hand.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

De nieuwe werkwijze voor gegevens wordt centraal ontwikkeld, vanuit een multidisciplinair datateam. Het team bestaat uit interne en externe experts. De opdracht van het team is om een aantal specifieke capabilities te realiseren voor het Belastingdienst Data Platform. En om de nieuwe werkwijze te borgen in de staande organisatie (bijvoorbeeld door het uitwerken van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en architectuur).

Functie eisen

Harde eisen:

 • Als je een intake bevestigd, dan moet je op gesprek;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring van data architectuur en datamanagement frameworks (DQM, DAMA);
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare kennis van datamodellen zoals het datamanagment maturity;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met metadatagedreven en modelgedreven ontwikkeling van dataverwerkingen
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring van Privacy by design en Privacy by default en weet deze te operationaliseren.

Wensen:

 • Opleiding in de richting informatiemanagement, informatica of bedrijfskunde;
 • Kennis van teradata;
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ruime ervaring met data-projecten;
 • Aantoonbare ervaring in een of meerdere grote gegevensverwerkende.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-19 09:44:37

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden