Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

Datamigratiemanager | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:
Den Haag
Aanvraagnummer:
2870
Startdatum:
02-01-2019
Verwachte einddatum:
30-06-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19-12-2018 09:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van VWS op zoek naar een Datamigratiemanager voor 24 uur in de week.

Het ministerie van VWS vormt zich, in lijn met het Kabinetsbesluit Digitale Overheid 2017, op dit moment verder om tot een digitaal ministerie. Hierbij richt zij zich op het digitaliseren van de documenthuishouding en de werkprocessen waarbij gebruik gemaakt wordt van een Enterprise Content Management-platform (ECM-platform) op basis van IBM FileNet-software. Dit ECM-platform wordt op dit moment vernieuwd. Het eerste deel, de Generieke ECM Applicatie, is klaar; in aparte vervolgtrajecten worden de specifieke bedrijfsapplicaties hierop verder ontwikkeld.

Opdrachtgever De directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) is eindverantwoordelijk voor de levering van bedrijfsvoeringdiensten aan het kerndepartement en aan een aantal niet tot de kern behorende diensten van VWS. Het domein I en ICT valt hier mede onder. Het applicatiebeheer en technisch beheer van de FileNet-applicaties is belegd bij SSC-ICT, een onder het ministerie van BZK ressorterende shared service organisatie. Voor het functioneel beheer is het I-Team, een afdeling van OBP, verantwoordelijk.

Taken:

 • het opstellen van de datamigratiestrategie, hierover afgestemd raken met de organisatie en goedkeuring verkrijgen van de stuurgroep;
 • het opstellen van een schoningsplan; het verkrijgen van draagvlak voor dit plan en het sturen op de oplevering van de resultaten van dit plan;
 • het inrichten van een dashboard waarmee de voortgang van de schoning bewaakt wordt;
 • het opstellen van een datamigratieplan, het verkrijgen van draagvlak voor dit plan en het sturen op de oplevering van de resultaten van dit plan (waaronder de tooling voor het geautomatiseerde deel van de datamigratie);
 • het aansturen van de handmatige- en geautomatiseerde datamigratie;
 • het opstellen van het controle- en verantwoordingsplan, inregelen van de bijbehorende maatregelen en toepassen hiervan.

Applicatiedomein:
De huidige FileNet-applicatie Marjolein wordt gebruikt ten behoeve van de poststroom-, paraferings- en dossier/archiveringsprocessen. Deze applicatie gebruikt een verouderde versie van het workflow- en zaakmanagement gedeelte (BPF) en wordt momenteel gemoderniseerd met gebruikmaking van FileNet Advanced Case Manager (ACM). Als basis voor alle FileNet-applicaties van VWS is de Generieke ECM Applicatie inclusief een beheermodule opgeleverd. Deze gebruikt voornamelijk de standaard FileNet-functionaliteit en is modulair opgebouwd.
De FileNet-omgeving van VWS is gebaseerd op IBM FileNet P8, Content Navigator, Case Manager met Case Builder en WebSphere. De onderliggende database maakt gebruik van MS SQL*Server en Transact SQL. De gebruikte programmeertalen zijn Java, Javascript (MVC-framework Dojo) met HTML, CSS, Java beans, POJO’s, JSP’s en webservices.

Algemene beschrijving opdracht:
De datamigratie maakt onderdeel uit van het vervolgtraject ‘Vervangen Marjolein’. Dit project omvat het waarborgen van de continuïteit en vervanging van het huidige Marjolein door zo snel mogelijk het technische ‘maakdeel’ af te ronden zodat de implementatie en datamigratie gestart kan worden en vervolgens zo efficiënt en zo beheerst mogelijk de nieuwe versie van Marjolein implementeren en in beheer te brengen waardoor het bestaande Marjolein “uitgezet” kan worden.

Voor dit project zoekt VWS/OBP een datamigratiemanager wiens primaire taak is het ontwerpen van een migratiestrategie, het maken van plannen en planningen voor de realisatie hiervan, het aansturen van de uitvoering van deze plannen en verantwoording afleggen over de voortgang en het beoogde eindresultaat. Voorafgaand aan de uiteindelijke productiemigratie zullen diverse proefmigraties moeten plaatsvinden om de juistheid en volledigheid van de datamigratie aan te tonen. Documentatie en bewijsvoering maken onderdeel uit van de oplossing.
De datamigratiemanager ressorteert onder de projectmanager en werkt nauw samen met de Product Owner Marjolein, de proces- en gegevenseigenaren (eindgebruikers), de contentbeheerders, de functioneel beheerders en het Agile/Scrum-team dat de vervangende applicatie realiseert.

Functie eisen

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het migreren van data in ECM-omgevingen (workflow-, document-, record- en zaak- management (KO);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van een organisatie bij een datamigratie (KO);
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met IBM FileNet, bij voorkeur in combinatie met BPF of CaseManager is een pré;
 • Je kan in woord en geschrift, voor kleine en grote doelgroepen, overtuigen, toont initiatief en is in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Je hebt kennis van de archiefwet en -regelgeving.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-17 15:01:37Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB
Status : Gesloten

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht