Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Datamigratiespecialist technisch | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0509
Startdatum:
06-05-2019
Verwachte einddatum:
01-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24-04-2019 10:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Datamigratiespecialist voor 32 uur per week. 

Functieomschrijving:
Als Datamigratie specialist technisch houd jij je bezig met alle aspecten van datamigratie, van requirements-analyse, ontwerp tot en met de realisatie. Je biedt ondersteuning in het vaststellen van informatie- en transitie-architecturen en werkt mee aan het neerzetten van strategieën voor data-schoning en product-rationalisatie.

Over het Programma:
Bij de Stadsdelen wordt op dit moment gewerkt met een veelheid van applicaties die de processen Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen het domein Bouw en Gebruik ondersteunen. Een deel van de werkzaamheden wordt nog niet digitaal ondersteund.
De voornaamste doelstelling van het Programma is om alle (VTH) uit het Domein Bouw en Gebruik, effectief, efficiënt en rechtmatig digitaal te ondersteunen. Om dit doel te bereiken worden alle huidige applicaties die gebruikt worden voor VTH vervangen of heringericht.
Het Programma is onderverdeeld in 3 sporen (WABO, Overige Vergunningen en Toezicht) die ieder worden aangestuurd door een projectleider.
Het Programma is gestart op 1 januari  2019 en moet gereed zijn op 31 december 2019.

Over het Project:
Bij de Stadsdelen wordt momenteel gebruik gemaakt van een veelheid aan applicaties voor het verlenen van een WABO  vergunning. Doel van het project is om al deze applicaties te vervangen door één  nieuwe applicatie.
Daartoe moeten de dossiers vanuit de oude applicaties  bij de Stadsdelen gemigreerd worden naar de nieuwe applicatie.

Werkzaamheden:
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van scripts voor analyse, selectie, mapping en transformatie.  Je bent een ervaren hands-on consultant en tevens verantwoordelijk voor het installeren en configuren van de Xillio software.
Je bent het aanspreekpunt voor de technisch architect en de ICT specialisten van de gemeente (DICT) inzake de technische inrichting van de test- en migratiestraat. Je ondersteunt het testteam bij het uitvoeren van de testscripts.
Je maakt onderdeel uit van het projectteam Migratie en werkt samen met de datamigratie specialist van de leverancier van de nieuwe WABO-voorziening

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s):
Je werkt voor de gezamenlijke stadsdelen,  opdrachtgever voor het Programma is de portefeuillehouder VTH Bouw en Gebruik die de  gezamenlijke stadsdelen  vertegenwoordigd. Opdrachtgever voor de IV is Hoofd IV Dienstverlening en Informatie.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je dient minimaal 1 relevante referentie te vermelden in je CV (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je bent in het bezit van een erkende HBO / WO diploma in een IT-gerelateerde studierichting. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv;
 • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom je de meest geschikte bent voor deze opdracht. Jouw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd;
 • Je bent in het bezit van het Xillio software certificaat. Dit dient te blijken uit het cv;
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar aantoonbare ervaring als IT-consultant, bij voorkeur op het gebied van datamigratie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 4 jaar) als migratieconsultant, waarbij je ervaring hebt opgedaan met het migreren van DMS of vergelijkbare systemen met behulp van Xillio software.Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt ervaring met het toekennen van metadata en het koppelen van digitale documenten aan het juiste digitale dossier/de juiste locatie in de doelapplicatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie.

Wensen:

 • Je hebt kennis van het VTH-proces bij gemeenten. Dit dient te blijken uit het cv en motiveer het;
 • Je hebt werkervaring binnen de gemeente Amsterdam. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv;
 • Je hebt ervaring met digitalisering en kennis van archivering. Zo ja hoeveel jaar;
 • Je hebt ervaring met de inrichting van de duplicatie module van Xillio software. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt ervaring met het realiseren van scripts voor selectie en mapping. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie.

Competenties:

 • Accuraat;
 • Initiatief en Vasthoudendheid.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-18 07:10:54Status : Gesloten

Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Wordt gevonden door Quest4

Open inschrijving